Günahsız Esenlik-İş’ten düzenlilik görevlisinin hastanede öldürülmesine tepki

Münezzeh Keyif-İş Sendikası Zonguldak Idarehane Başkanlığı, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Kerem Hastanesinde düzenlilik görevlisi adına müteharrik Çakırdoğan Okudan’ın bıçaklı ofans sonucu hayatını kaybetmesine tepki gösterdi.

Sendika Başkanı Recai Özcan, Zonguldak Atatürk Fehamet Hastanesi uğrunda gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlıkta şiddet mevzuatının düzenlenmesi gerektiğini belirterek, “Özel asayiş görevlileri, savunmasız şekilde ‘yanlışlık makinelerinin’ önüne atılıyor. 5188 Mahdut Hususi Güvenlik Yasası, bire bir an önceki rötuşlu edilmelidir.” dedi.

Güvenlik görevlisinin vahşicesine katledildiğine dikkati çekici Özcan, “Değil temas etmek, yutkunmakta, içki almakta zorlandığımız ayrımsız dönem yaşıyoruz. ‘Sağlıkta ivinti önlemleri’ denilerek alınan tedbirlerin hiçbirinin caydırıcı olmadığını zaman yer keder şekilde gördük. Toplumu sarmış olan bu infial, bu delilik halinin, sosyolojik, ruhsal, ana terbiye üzere süreçlerle yönetilmesinin ve sil yeniden ele alınması gereğini ayrımsız kere henüz gördük.” diye niteleyerek konuştu.

Özcan, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Birisi 11 ayrı suçtan, ötekisi 27’den fazla suçtan sabıkası mevcut bu vandalların sokakta, hastanede, halkın beyninde ellerini kollarını sallayarak gezmeleri, ıslah edilmeden sokağa bırakılmalarının neresi normal? Daha 1,5 aylık evli, hayalleri, hedefleri olan düzenlilik görevlisi arkadaşımız Çakır Okudan, kurumunun, hastanenin asayişi, gayrı hastaların hakları üzere ‘sessiz olunması’ çağrısı yapmıştı. Amma bu eli kanlı caniler, bu yanlışlık makineleri hangi yaptı? Çakırdoğan’umuzun sesini ezel ebet kestiler.”



Share: