Gün Doğusu Akdeniz’in yayla tatili rotası Başkonuş’tan geçiyor

Akdeniz ve Güneydoğu Rum bölgelerinin kesişim noktasındaki Kahramanmaraş’ın Başkonuş Yaylası, serin havasıyla doğada koridor etmek isteyenlerin flaş mekanları ortada yer alıyor.

Manzarası, kesif orman yapısı, artağan oksijeniyle rabıt çekici, site merkezine 50 kilometre uzaklıkta 1325 rakımda mevcut Başkonuş Yaylası, hamam açıktan ve kent hayatının stresinden kurtulmak isteyenleri ağırlıyor.

Yaylanın değişik yerlerine oba kuranlar, gündüzleri serin havanın tadını çıkarırken, geceleri ise ısınabilmek için soba yakıyor.

Kır lokantası, bungalov orman evleri, spor, otağ dinlenme kampı, karavan dinlenme kampı, piknik ve bala oyun sahalarının bulunduğu yaylada, ATV ile safari kabil çeşitli etkinlikler dahi yapılabiliyor.

Başta Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman kadar illerden bölgeye gelen ziyaretçiler, burada serin havanın keyfini çıkarıyor.

“Deri kamplarımız okkalı rabıta görüyor”

Başkonuş Yaylası Tesisleri Konaklama Hizmetleri Müdürü Ayhan Dinler, AA muhabirine, yaylaya temas sezon Türkiye’nin şipşak anında seçkin bölgesinden ziyaretçi geldiğini söyledi.

Bölge ve mekân kentlerde sıcaktan bunalan vatandaşların Başkonuş Yaylası’nı yeğleme ettiğini anlatan Dinler, şunları kaydetti:

“Kasaba illerden iri oranda kâm bağışlamak bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Şu dönemde albeni sıcaklığının çok artması cihetiyle misafirlerimiz kendilerini ormanın derinliklerine bırakıyor. Bu bölgedeki konaklama ve özge imkanlardan faydalanarak benzeri nebze birlikte olsun sıcaklıklardan ırak kalmaya çalışıyor. Otağ kamplarımız ciddi deste görüyor. Çadır kamplarını ekip halinde de ağırlıyoruz. Şehir merkezindeki bağrış çağrış ve hareketli ortamdan kurtulup benzeri nebze bayındır gelgel alabilmeleri amacıyla herkesi yaylamıza çağırma ediyoruz. Yoğunluğumuz artmaya bitmeme ediyor. Biz bundan kontekst memnunuz. Misafirlerimizin gönül ve taleplerine gerektiği ölçüde karşılık vermeye çalışıyoruz. Hafta sonu yoğunluğumuz çok fazla oluyor. Yaylada hafta sonları 450 çadırı buluyoruz.”

“İnsanın huzur bulduğu tıpkısı vadi”

Gaziantep’ten kamp fora etmek için mevrut Haluk Sağlam de sıcak albeni nedeniyle genişlemek amacıyla yaylayı yeğleme ettiğini söyledi.

Yaylanın birçok özelliğiyle ön plana çıktığını dile getiren Akva, “Henüz önceden çokça sık geldiğim bire bir kayran. Hem doğasıyla hem havasıyla epey iyice benzeri saha. İnsanın varlık bulduğu verimli oksijenin olduğu benzeri düz. Serin olması bile tabii yeğleme sebebi zira şehirde binaların ortamında tıkılıp kalıyoruz.” diyerek konuştu.

Osmaniye’den yaylaya kamp yazmak için mevrut Yakup Gözüaçık bile hamam havanın kendisini bunalttığını rapor etti. Yaylanın serin havasının gani geldiğini dile getiren Gözüaçık, “Osmaniye’birlikte sıcaktan duramaz oldum. 2-3 yıldır buraya sabah akşam tatile geliyoruz. Buranın havasından çok memnunuz.” dedi.

Önder Demiralay bile kent merkezinin sıcaklığından kurtulmak için yaylaya geldiğini ve yapılan hizmetlerle bölgenin elan de güzelleştiğini kaydetti.



Share: