Gültak, Mersin Ağacı Eczacı Odası Başkanına yapılan saldırıyı kınadı

Akdeniz Şehremini Mustafa Gültak, Mersin Eczacı Odası Başkanı Ibdai Sağır’a yapılan saldırıyı kınayarak, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. Kendisi de eczacı olan ve bir zaman ayn yönetiminde meydan alan Gültak, “Bu pahal saldırıyı yapanlar, sanmasın ki yanlarına kar kalacak. Hukuki sürecin bizzat takipçisi olacağım” dedi.

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, iddiaya bakarak mevzuata çapraz ayrımsız şekilde eczane yapmak istediği için dosyası reddedilen aynı eczacının yakını tarafından çarpma edilerek tehdide maruz kaldı. Sağır’a yapılan cüretkâr, basın açıklaması ile protesto edildi. Nazar binası önünde planlı açıklamaya, Akdeniz Belediye Reisi Mustafa Gültak, saldırıya uğrayan Hane Başkanı Özgün Sağır ile ayrımlı illerden gelen eczacı oda başkanları, Mersin Doktor Odası üyesi sağlıkçılar, eczacılar ile haddinden fazla sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

‘Sağlık çalışanlarına şiddete son’ mukayyet pankart açılan matbuat açıklamasında konuşan Akdeniz Belediye Reisi Mustafa Gültak, 1991 yılından beri gururla eczacılık mesleğini yaptığını, teferruatlı süre süresince bile nazar bünyesinde farklı kademelerde idarecilik yaptığını anlatım ederek, “Zımnında bura bizim evimiz ve yuvamız. Yapılan hamle, hemen başkana değil bizlere, hepimize yapıldı. Benzeri belediye reisi namına, olayı ünsiyet bazında birebir izleme edeceğimin sözünü veriyorum. Bu ağırbaşlı saldırıyı yapanlar, yanlarına kar kalmayacağından emin olabilirler. Yemeden Içmeden görevini fail, yasal sıfır isteklere direngen tıpkı kardeşime biri saldırıyorsa, ben dahi burada abes duramam. Tek kimesne alçalma etmesin, sürecin değme soy takibini bizzat yapacağım” diyerek konuştu. – MERSİN

Share: