GSB sıkı başvuruları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı (GSB) Mehmet Muharrem Kasapoğlu, GSB ensiz başvurularının açıklandığını belirterek, “(KYK) Bir Numara safha saha yerleştirmede tarihimizin bildirme erdemli sıra oranını yüzde 80 ile gerçekleştirdik.” dedi.

Bakan Kasapoğlu, Ankara Cebeci Yurdu’nda, spor el müdürlerinin birlikte çevrim içi katıldığı toplantıda GSB mikro referans sonuçlarına ilgilendiren bilgiler verdi.

2022-2023 eğitim bilimi talim dönemi dar başvurularına ilişin bir numara safha iş sonuçlarını kabullenmek üzere toplantının düzenlendiğini anlatım eden Kasapoğlu, “800 mahdut, 825 bin yetenek, güvenliğiyle, temizliğiyle, içtimai imkanlarıyla seçme alanda faziletli teveccühe mahzar tıpkı enfrastrüktür ve hayat alanı. Tüm gençlerimize onların değerli ailelerine ‘hoş geldiniz’ etmek istiyorum.” diye konuştu.

Tüm çalışmaların vukuf odaklı şekilde ve tamamıyla bire bir dizge yaklaşımıyla ele alındığını vurgulayan Kasapoğlu, “Yurtlar sürecini de çözümleme, planlama ve aplikasyon olarak 3 anne başlıkta yürütüyoruz. Aplikasyon aşamasını fazlara ayırdık. Fent sürecimizi 4 fazda tamamlayacağız. Zaman bir numara faz sonuçlarını sizlerle paylaşacağım. Ana amacımız darülfünun gençliğini, onların yurtlara iskân sürecini en etkili, bol şekilde dallı güllü koordinasyonla idare etmek.” ifadelerini kullandı.

Başvuruların tamamen nesnel ve sayısal ortamda çözümleme edildiğini vurgulayan Kasapoğlu, şöyle bitmeme etti:

“Üniversite açılış tarihleri memleket ülke değişik oluyor. Biz da bunu ayn önüne alarak planlama yaptık. Birinci fazı tamamlayarak aplikasyon aşamasını başlatmış oluyoruz. Koyu sevgi komple ayrımsız çalışma var. Bu güzelce çalışmaları evire çevire neticelerle taçlandırıyoruz, taçlandıracağız. Yapılan başvurular, 12 amme kurumu eliyle sayısal namına çözümleme edildi. Başvurusu muteber sayılan öğrencilerimiz, dirimlik, başarı ve içtimai nitelik kriterleri temel alınarak gine ağız ağıza dijital ortamda, objektif şekilde bir puanlamayla tayin edildi ve tertip yapıldı. Oluşan sıralamayla öğrencilerimiz, kazandıkları okula sunu yakın doğmak kaydıyla dolap yapıldı. Eğer o yurtta vadi namevcut ise sunu yakın gayrı yurda intizam cereyan etmek kaydıyla bu proses işletildi.”

“3 faz elan var”

Vekil Kasapoğlu, yerleştirmeler yapılırken üniversitelerin bidayet tarihlerinin ve üniversiteye ilk defa başlayacak öğrencilerin şehre gelişleri gibi konuların özellikle dikkate alındığını söyledi.

Öğrencilerin adaptasyon süreçlerinin birlikte ayn önüne alındığını dile getiren Kasapoğlu, gençlerin yanlarında olarak onların işlerini kolaylaştırmak istediklerini dile getirdi.

“Birinci safha saha yerleştirmede tarihimizin yer faziletkâr nizam oranını yüzdelik 80 ile gerçekleştirdik.” diyen Kasapoğlu, “Ülkemizin sağladığı elverişsiz hizmetlerinin dünyada eşi bir bulunmayan. Tığ yüzde 80’lik oranı hem bile önceki fazda karşılayarak aynı rekoru gerçekleştirdik. 36 ülkenin nüfusundan daha çok kapasiteye eş yurt altyapımız var. Bu de çekicilik ve neşe vesilesidir. Bir Numara safha sonrası 3 fazımız henüz var. Bu fazların sonunda her öğrencimiz bu çatının altında bizlerle beraber olacak. Faz, safha sonuçları açıklayacağız, sakınma yerleştirmelerimiz devam edecek.”

İlk fazda 41 ilde yerleştirmenin tamamlandığına dikkati calip Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Buralarda ikinci faz uygulamaya geçmeyeceğiz. Rate sakınma tamamladık. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan, Balkı, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muğla, Niğde, Sinop, Sivas, Siirt, Uşak, Trabzon, Yozgat, Çorum, Şanlıurfa, Van ve Şırnak oluşmak için 41 il merkezimizde yekpare başvuran öğrencileri yerleştirdik. 20’ye mail ilimizde birlikte bu yerleşimi ikinci safha sürecinde yok etmek üzereyiz. Bunların dışında 10 ilimizde erkek ve 4 ilimizde kız öğrencilerin tümü yurtlara yerleştirildiler. Ilkgüz ayı içerisinde ikinci faz sonuçlarını gine yeni başarılarla sizlere paylaşacağım. Tam Türkiye’miz de altyapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Gençlerimizle alay malay gelişigüzel olmaya devam edeceğiz. Onların umudunu, onların bugünlerini, yarınlarını bahtiyar kılma adına bütün alay malay çalışmaya bitmeme edeceğiz. Tekmil gençlerimize sonuçlarımızın uz olmasını diliyorum. Tek ailemizi, tek gencimizi endişeli olmadan bu süreci yer andıran şekilde izlem etmeyi referans ediyorum.”

Share: