Gökçe Gökçen: “Eroin Baronları İçin Behişt Olan Bu Vatan; Bu Ülkenin Sili Evlatları, Gençleri İçin Ayrımsız Cehennem Haline Geliyor”

CHP Umumi Başkan Yardımcısı Semavi Gökçen, “Devletin üstlenmesi gereken eğitim bilimi masraflarını karşılayamayan, hareket de bulamayan çoluk çocuk ve torunlar uyuşturucuya sürükleniyor. Mızrap baronları amacıyla behişt olan bu yurt; bu ülkenin öz evlatları, gençleri üzere ayrımsız cehennem haline geliyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Semavi Gökçen, iktidarın deneyimsizlik politikalarına ilişkin yazılmış açıklama yaptı. Gökçen’in açıklaması şöyle:

“Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’nu, AKP Umumi Başkanı Erdoğan’ı dinlediğimizde ayrıksı tıpkısı ülkede yaşadığımızı düşünmeye başladık. Biri bilcümle öğrencilerin ev ve tahaffuz ihtiyaçlarını karşıladığını sav ediyor, başkası gençlerin müzakere ve teknolojiye büyüklüğünde bütün alanlarda geleceğe umutla baktığından söz ediyor.

“KÜÇÜCÜK ÖĞRENCİLERİNİN AÇLIKTAN BAŞLARININ AĞRIDIĞINI, AŞINDIRMAK İSTEYEMEYECEK BÜYÜKLÜĞÜNDE GURURUNUN KIRILDIĞINI GÖREN ÖĞRETMENLER İSYAN EDİYOR”

Bu tam İzmir’de KYK yurdunda tıpkı öğrenci tıpkı gün içerisinde iki yemekten dahi böcü çıktığını, görevlilere söylediklerinde ‘olabilir hakeza şeyler’ cevabını aldığını anlatıyor. Isparta’da KYK yurdunda ayrımsız saldırgan elindeki satırla dehşet saçıyor. Çankırı’da, Gaziantep’te KYK yurdunda kurtlu yemekler veriliyor. Yalova’da KYK yurdunda musluklardan çamurlu akarsu akarken Mersin Ağacı yurdunda sifonların ayrımsız kısmı çalışmıyor. Ranzaların doldurulduğu KYK yurtlarında öğrenciler nefes alamıyor, uygulayım bilimi devrimlerinden bahsedilen aynı dönemde çoluk çocuk bu yurtlarda internetten da mahrum yaşıyor. ‘Bütün öğrencilere ancak sağlandı’ iddiasının yanı sıra tarikat yurtlarına ilişkin yaşamak istemedim diyen Enes Esmer, gepegenç yaşında canına kıyıyor. Bir Nebzecik öğrencilerinin açlıktan başlarının ağrıdığını, kemirmek isteyemeyecek büyüklüğünde gururunun kırıldığını gören öğretmenler isyan ediyor.

“UYUŞTURUCUYLA BİRLİKTE SÜLALE İÇİ ŞİDDET VE YANLIŞLIK ORANLARI ARTIYOR, ANA-BABALAR TEDİRGİNLİK İÇİNDE ÇOCUKLARININ O DÖNÜŞ KENDİNE ZARAR VERİP VERMEDİĞİNİ ANLAMAYA ÇALIŞIYOR”

Devletin üstlenmesi gereken eğitim bilimi masraflarını karşılayamayan, iş birlikte bulamayan gençler ve füru uyuşturucuya sürükleniyor. Mızrap baronları üzere behişt olan bu yurt; bu ülkenin temiz evlatları, gençleri amacıyla benzeri cehennem haline geliyor. Uyuşturucuyla alay malay ocak içi çabukluk ve yanlişlik oranları artıyor, ana-babalar rahatsızlık içinde çocuklarının o çağ kendine engel verip vermediğini anlamaya çalışıyor. Bu kadar olağanüstü donör aynı ortamda Erdoğan, gençlerin gelecekten ümitli olduğundan bahsediyor. Biz Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında alelacayip tıpkısı tatlılıkla yönetmekten bahsederken onlar, bu yüzyılın içinden harflerimizi, dilimizi ve Cumhuriyetimizi koparıp alma planları yapıyor.

“CUMHURİYET’İ SİLDİKLERİ BİR YÜZYILDAN BAHSEDİYOR”

Tığ iki buçuk yıldır Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına dair hedeflerimizi anlatıyoruz, onlar ise Cumhuriyet’i sildikleri benzeri yüzyıldan bahsediyor.”

Share: