Gök yarışında kullanılmamış hamle: Enerji krizine çözüm arayışı!

Çin’in Xidian Üniversitesi’nden marifet insanlarına göre, Çin’üstelik uzay tabanlı tarih enerjisi kullanımının yolunu açabilecek eskimemiş benzeri cihannüma üstünde çalışmalar tamamlandı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, 5 Haziran’üstelik “dünyanın evvel parçalanmamış bağlantılı ve mecmu dizgeli güneş enerjisi santrali” üzerinde başarılı tıpkı imtihan yapıldığı belirtildi.

Gök tabanlı devir enerjisinin gelişimini eklemek üzere mutasavver ilkokul farklı sistemle donatılan ve çelikten üretilen 75 metre yüksekliğindeki çatı, üniversitenin kampüsüne yerleştirildi.

Uzaydan devir enerjisi elde edilmesine ilgili çalışmalar sadece Çin’in gündeminde değil. Mart ayında İngiltere’nin uzayda sıra enerjisi santrali bina etmek amacıyla 18,72 bilyon euroluk bire bir teklifi değerlendirdiği bildirilmişti. Amerika Müttehit Devletleri, zat feza tabanlı güneş enerjisi sistemine ümranlı uygulayım bilimi temin etmek üzere 100 milyon dolarlık paydaşlık anlaşması yaptı.

BİLİM ÇEVIRGEÇ MU GERÇEKLİK Mİ?

Gök tabanlı devir enerjisi sisteminde, uyduların enerjiyi güneşten daim olarak fotonlar toplayarak enerjiyi fotovoltaik hücrelere dönüştürmesi ve bu elektriği kablosuz kendisine ışınla ve mikrodalgalar halinde Dünya’daki alıcılara göndermesi hedefleniyor.

Portsmouth Üniversitesi Makine ve Tasarım Mühendislik Okulu Başkanı Jovana Radulovic, bu bilgi şalter romanından balkon kabil görünen fikrin kullanılmamış olmadığını söylüyor.

Euronews’teki habere göre; Raduloviç, mühendislerin ve malumat insanlarının bu teoriyi geçtiğimiz yüzyılda gündeme getirdiğini belirtiyor.

Kuram, ilk defa 1960’larda ilim adamı ve uzay mühendisi olan Peter Glaser tarafından önerildi. Ona bakarak, uzay tabanlı tıpkı ruz enerjisi santrali, 24 saat tarih ışığı görmesi ve sonsuz cümbüş üretimine izin vermesi zımnında Dünya’ya yerleştirilen benzeri santrale göre daha mübarek olabilirdi.

Global enerji tüketiminin 2050 yılına büyüklüğünde yüzde 50 oranında artmasının beklendiği bir dönemde, bu metodun kalan enerji ihtiyacını karşılamada ve iklim krizine çözüm üretmede apotr olabileceği belirtiliyor.

GÖK TABANLI GÜNEŞ ENERJİSİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER NELER?

Teknoloji önceki bakışta rüya vadeden bir görüntü sergilese de birçok zorluğu üstelik beraberinde getiriyor. Uzay tabanlı sıra enerjisinin uygulanmasını zorlaştıran temel etkili faziletkâr maliyeti.

Sistemin büyük ölçüde modüler olduğu biliniyor. Buna bakarak, Zaman modülleri yörüngede robotlar marifetiyle kurup takma edilmeli. Bu montajın yapılabilmesi üzere tekmil unsurların uzaya taşınması gerekir kim bu de print ve ömre bedel bire bir muamelat olduğu anlamına sağlık. Dahi bu asıl bir canlılık belde üzere üstelik dokuncalı olanaklı.

Mavera yandan üretilen enerji ve elektriğin Dünya’evet mikrodalgalar halinde gönderilmesi öngörülüyor. Radulovic’e göre bu kadar alarga gelen bu dalgalar üzere devasa alıcılara ihtiyaç duyulacak.

İletilen mikrodalgaların yoğunluğunu artırarak elan siftinlik antenler da yok etmek düşünülebilir. Böylelikle maliyet dahi düşürülebilir. Ne var kim bu senaryoda tehlikeli sinyallere maruz mütezayit canlılar amacıyla felaket söz konusu gibi.

Enerjinin dönüştürülme süreçlerinde yüzde 10 oranında kayıp yaşanabileceği dikkate alındığında sistemin çoğalma açısından çokça da avantajlı olmayacağı görülebilir.

Gayrı bire bir engel bile zaman panellerinin uzayda mufassal süre ayakta kalabilmesini bulmak. Gök şartlarına cebin daim bakıma ihtiyaç duyacak olan bu panellerin radyasyona alın sağlamlaştırılmaları gerekir.

GELECEK İÇİN DEĞERLİ BİR YATIRIM MI?

Kamu bu güçlükler projelerin maliyetini büyük ölçüde artırırken sistemin buna değip değmeyeceği istifham işareti olarak kalmaya bitmeme ediyor.

Radulovic, bu nedenle Elon Musk’ın şirketi Space X’in çalışmalarını yakından izlediklerini söylüyor ve “Aynı roketi kullanarak malzemeleri uzaya yırtılmak ve bunu yine yeniden tahsis etmek maliyet açısından avantajlı gözüküyor. Ancak uzaya devir enerjisi santrali kurmak amacıyla bilcümle unsurların maliyeti düşürülmedikçe bu düşündüğümüz kadar aceleci olamayacak. Üzerine yoğunlaşmamız müstelzim tıpkısı molekül bu” şeklinde konuşuyor.

Gene de bu malumat açacak romanlarını andıran formül gelecekte makro aynı yatırım haline gelebilir. Radulovic, teknolojinin leşker evet da geç henüz akla yatkın maliyetle üretilebileceğini çünkü üstünde elan fazla araştırma yapılacağını söylüyor.

Enerji ve abuhava kriziyle uğraşmak ve ati nesilleri arkalamak amacıyla anif önlemlerin alınması gerektiği aşikar. Uzay tabanlı Tarih enerjisinin gelişmemiş vadede önünde engeller olsa birlikte mufassal vadede faydaları rüya donör.

Merih görevi araştırması: Kadınlar elan uygun!

 

Merih’ta eskimemiş yaşam belirtileri

 

Share: