Glomus tümörü olan sayrı Van’da sağlığına kavuştu

Glomus tümörü olan sökel Van’bile sağlığına kavuştu

VAN Balkı’nın Doğubayazıt ilçesinden gelen glomus tümörlü sökel, Lokman Hekim Van Hastanesinde sağlığına kavuştu.

Doğubayazıt’ta glomus tümörüne yakalanan Esmer Saltürk (61), Ankara’de hastaneye gitti. Hastanede tahminî benzeri buçuk kamer tedavi gören Saltürk, zaman bulunamadığı iddiasıyla faaliyetler edilmedi. Bunun üzerine internette arayışa güzeşte Saltürk, Lokman Doktor Van Hastanesi Önsezi ve Huy Cerrahisi Prof. Dr. Halil Başel’e ulaştı. Lokman Hekim Van Hastanesinde yapılan kalburüstü faaliyetler ile Saltürk sağlığına kavuştu.

Konuyla ilgilendiren açıklamada kâin Prof. Dr. Başel, glomus tümörünün en çok faziletkâr rakımlı yerlerde göründüğünü vurgulayarak, “Sunma çokça Erzurum, Dert, Hakkari, Van ve Bitlis’te pahal gözüküyor. Karaca teyzem Doğubayazıt’ta filmlerini çekip teşhis koymuşlar. Orada bunu ‘Ankara veya İstanbul’üstelik ameliyat ettirin, bu az buçuk ağırlık bir operasyon’ diyerek uyarmışlar. Hastamız de Ankara’ya gitmiş, orada yaklaşık aynı buçuk kamer hastanede yatmış. Genişlik sonunda sonuç alınamayınca bizimle iletişime geçtiler. Bizde hastayı getirin ameliyatını yaparız dedik. Geldiği gün ameliyatını yaptık. Bizim amacıyla dahi el ayrımsız tümördü. 5 santime yakındı ve damarı tamamen içine almıştı. Cenabıhak’a şükür tek karışıklık gelişmeden ameliyatını yaptık” dedi. Ilkgüz 2022’de glomus tümörüne yakalandığını öğrendiğini belirten Esmer Saltürk isimli rahatsız ise “Doğubayazıt Devlet Hastanesinde MR çektiler ve ‘büyükşehirlere git’ dediler. Bizde çarçabuk Ankara’ya gittik. Orada soluk tahlilleri yapıldı ve en böylece ‘kan bulunmadı, sizi ameliyat etmeyeceğiz’ dediler. Köle kızımın evine geldim. Orada oğlum Halil Hocaya ulaştı. Halil Öğretmen bana çıkar yol verdi. Cenabıhak kendisinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Kara Saltürk’ün oğlu Anlaklı Saltürk bile, Ankara’daki aynı hastaneye yönlendirildiklerini ifade ederek, “Ameliyat ahiret yolculuğu ve damla riski olduğu amacıyla oradaki doktorlar birlikte bu ameliyatı yapmaya yanaşmadılar ve soluk grubunu bahane ettiler. Normalde tek sayrılarevi zaman olmadığı gerekçesiyle cerrahi müdahale olması müstelzim benzeri hastayı ölüme metrukiyet edemez. Bizde internette Halil Hocaya ulaştık. Yaptığı kudretli ameliyatları öğrendiğim anda kararsızlık etmeden dakikasında iletişime geçtik. Bize haddinden fazla ilgi gösterdiler. Bizimle ilgilendiler. Annemin hayatını kurtardılar. Ellerinden öpüyorum. Bence Halil Sarıklı, Türkiye değil dünyadaki bildirme mebzul önsezi ve huy cerrahıdır” diye niteleyerek konuştu.

Share: