Gezginlik bünye işletmecisi 8 gönül adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde apart, otel ve pansiyonlarda 265 kaçak göçmenin yakalandığı cerrahi müdahale kapsamında gözaltına alınan ve polisteki işlemlerinin peşi sıra adliyeye irsal edilen gezginlik kuruluş işletmecisi 8 gönül adli taharri şartı ile erkin bırakıldı.

Marmaris İlçe Inanma Müdürlüğü Düzenlilik Çağ ile Muhacir Kaçakçılığı Takım Amirliği ekipleri, geriden geriye göçmenlere müteveccih 6-21 Eylül’de senkronik operasyonlar düzenledi. 5 otel, 3 apart, 1 pansiyona yapılan baskınlarda, aralarında karı ve çocukların üstelik bulunduğu Afganistan, Suriye, Lübnan, Pakistan ve Filistin uyruklu 265 gizliden gizliye muhacir yakalandı. Muğla İl Kafile İdaresi’ne doğrulama edilen göçmenler ülkelerine gönderildi. Marmaris Cumhuriyet Altını Başsavcılığınca gayrikanuni yollarla mevrut ve dar dışına gitmek için bekleyen ağır aksak göçmenleri barındırdığı gerekçesiyle 13 bin 500 liralık ukubet kesilen turistik işletmelerin sahipleri üzerine, denetleme kararı dahi verildi.

Savcılığın kararıyla gözaltına alınan ve polisteki işlemlerinin arkası sıra adliyeye atıf edilen Merve A., Yüce A., Osman K., Sinan D., Naci K., Mübayenet Ç., Mehmet Uzun Ö. ve Mehmet A., adli kontrol şartı ile azade bırakıldı.

Share: