Gebze Belediyesinden Hakkari’ye cami

Hakkari Valisi ve Belediye Komutan Vekili İdris Akbıyık, Kocaeli’nin Gebze Belediyesinin “ahi belediye” kendisine ilan ettiği Hakkari’nin Durankaya beldesinde yaptıracağı cami ve taziye evinin temel atma törenine katıldı.

Durankaya beldesi Kullanılmamış Mahalle Dağsu semtinde temeli atık cami ve taziye evi programı, ihtiram duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Hakkari Valisi ve Belediye Reisi Vekili İdris Akbıyık, kentte temas alanda gelişmelerin yaşandığını söyledi. Temelini atacakları cami ve taziye evinin kandırıcı olması temennisinde mevcut Vali Akbıyık, emeği sabık ilkin Gebze Belediye Reisi tutmak amacıyla herkese teşekkür etti. Akbıyık, “Hakkari tarihinin arz nazik oluşumunu, kalkınmasını, gelişmesini ve hizmetini yaşıyor. Cumhurbaşkanımızın Hakkarilere verdiği değer, bizlere tanımış olduğu zait ayrımcılık ve bakanlarımızın desteği ile inanılmaz hizmetler yapılıyor. Hakkari gelişiyor, kalkınıyor, dönüşüyor. Hakkari’nin çarkıt imajı bitti. Terör inşallah önümüzdeki günlerde mecmu manasıyla gündemimizden çıkma ve imdi Hakkari yapılan hizmetlerle, festivaleler, organizyonlarla anılıyor. Hakkari’de çok güzel hizmetler hayata geçiyor. Yüksekova’birlikte şu anda 3 bin 300 TOKİ konutumuz vatandaşımızın hizmetine sunuldu. Tevhit sanayi bölgesi vekâlet tarafından kabul edildi. Eğitimden sıradan çağ atladık. Bunu hep samimiyetimle ifade edeyim. Bilcümle göstergeler arasında, evvel geldiğimizde Hakkari az dışı Türklerden sonradan 82. sıradaydı. Tarihinden ilk kez güzeşte yıl 19 öğrencimiz tıp fakültesini kazandı. Bu sene da 25 öğrencimiz tababet kazandı. Hakkari merkezden 16 öğrencimiz var. Bunların içinde Durankayalı ve Şemdinlili öğrencimiz var. Yine tarihinden ilk defa daraç dışına mektepli gönderdik. 43 pare okul yaptık. Öğretmen evleri yaptık. Terbiye hem boyut hem birlikte kantite olarak değişiyor. Bundan Sonra çocuklarımız terörle, uçarı anılmayacak. Hepsi inşallah bu ülkede söz sahibi, doktor, mühendis, bilimci ve yönetici olacaktır” dedi.

Gebze Belediye Reisi Zinnur Büyükgöz ise yurt toprağını neresi olursa olsun kendileri üzere değişmediğini anlatım etti. Komutan Büyükgöz, “Gebze, Türkiye Cumhuriyetinin ihracatının yüzdelik 16’sını gerçekleştiren bire bir ilçe. Türkiye’nin 81 vilayetinden insanların yaşadığı aynı ilçedir. Burayı geçmiş ziyaretimden değerli başkana hangi yapalım diyerek alternatifler sununca. Sunduğu teklifler arası bir tanesi üstelik taziye evi ve cami olunca dedik kim kubbede bir hoş ses tasarruf etmek istiyorsak, o bile nihayetinde inancımızın mihmandarlığını işleyen o mekanlar bizim için civar tercih adına o masaya geldi. Zira aynı İslam medeniyetini nerede olduğunu çakozlamak istiyorsanız benzeri kente, ayrımsız şehre ve aynı köye gittiğinizde orada evvel o köyün semasından bir minare uzanıyor mu diyerek arayış yapıyorsunuz. Şayet o köyde bire bir minarenin varlığını görüyorsanız ora tıpkı İslam beldesi ve orası Müslümanların yaşadığı aynı şehirdir. Dolayısıyla burada güvenli namına esenleme verebilirim ve emin adına insanlardan iş görebilirim duygusunu içinize yerleştirmiş oluyordunuz. Zaman burada o mabedin, o taziye evinin esas atma törenine geldik. İnşallah Allah Durankaya halkı mıhlı, erinçli benzeri şekilde yaşamayı yazgı porte. Cami ve taziyet evinin yapımında emeği sabık herkse değişik teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Durankaya Beldesi Belediye Başkanı İsmail Demirci ise görevi geldiği günden beri beldesi amacıyla sakır sakır demeden çalıştığını ve imdi da çalışacağını söyledi. Başta Gebze Şehremini koyulmak amacıyla Gebze halkına ve eksiksiz katılımcılara teşekkür fail Başbuğ Demirci, Durankaya beldesinin hizmetin sunma iyisine layık olduğunu belirtti.

Konuşmaların arkası sıra protokol üyeleri Eskimemiş Mahalle Dağsu semtinde yapılacak cami ve taziye evinin temeli atıldı. – HAKKARİ



Share: