Gaziantep ve yer illerinde öğrenciler karnelerini aldı

2022-2023 terbiye talim yılının bir numara döneminin sona ermesi zımnında Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis’te öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde Vedat Özkeçeci İlkokulunda 2022-2023 terbiye öğretim yılının bir numara döneminin sona ermesiyle karne dağıtım töreni düzenlendi.

Kentte 687 bin 871 mektepli karne alarak çağ tatiline girdi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, karne dağıtımı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 600 binin üzerinde öğrencinin karnelerini aldığını söyledi.

Öğrencilerin zaman tatilinde birçok aktiflik yapacağını aktaran Ilbay Gül, “Betik okuyacaklar, spor yapacaklar, şehri gezecekler Gaziantep bu anlamda şanslı seçkin tarafta müzemiz var. Gaziray ücretsiz, ana ve babalarının elinden tutacaklar şehri ve müzeleri gezip soluk alacaklar” dedi.

Törene, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Delice, AK Fırka Gaziante milletvekilleri Su Bakbak, Mehmet Erdoğan, Abdullah Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Şehitkamil Kaymakamı Abdulkadir Duran, Şahinbey Şehremini Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Reisi Rıdvan Fadıloğlu, İl Milli Yetişek Müdürü Yasin Belen, ege ve öğrenciler katıldı.

Share: