Gaziantep ve Malatya’da vatandaşlar toplumsal bölük projesi için başvuru yapıyor

Gaziantep ve Malatya’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Cumhuriyet Altını tarihinin arz büyük içtimai konut projesi kapsamında vatandaşlar başvurularını yapmaya başladı.

E-Cesamet üzerinden müracaat imkanı olmayanlar, evraklarını saklamak amacıyla erken saatlerde Ahali ve Tarım bankaları şubelerinin uğrunda derya oluşturdu.

Proje kapsamında Gaziantep’te 10 bin 24 göz, Şanlıurfa’dahi 6 bin, Kahramanmaraş’ta 3 bin 101, Malatya’birlikte 2 bin 251, Adıyaman’da 1750, Kilis’te 500 hane düz yazı edilecek.

Gaziantep’ten başvurusunu fail Mikail Uzdilli, AA muhabirine, sosyal basamak projesini duyduklarında bahtiyar olduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürname etti.

Yıllardır ev sahibi olabilmek amacıyla görüntü kurduklarını anlatım fail Uzdilli, şunları kaydetti:

“Normalde e-Çap üzerinde birlikte başvuruşu yapılıyor ama er müracaat etmek üzere buraya geldik. 500 liralık tıpkısı ifa yapıyoruz. İnşallah çıkar ve aile sahibi oluruz. İster istemez neşeli var. Tığ erkenden gelip er çıksın diye ayrımsız umutla bekliyoruz.”

Malatya’daki başvuranların yorumları

Malatya’daki başvuran vatandaşlardan Abdullah Özkaradeniz ise projenin çok fena hâlde olduğunu belirterek, “Değme şeyden geçmiş Cumhurbaşkanı’na bu imkanı sağladığı üzere teşekkür ediyoruz. Çok evire çevire tıpkısı proje. Kiracıyım, 2 bin teklik icar veriyorum. Gerçekten yok yoksul-torlak ve alelhusus emekliler için evire çevire tıpkı say.” dedi.

Nazife Karakaş ise proje dolayısıyla bahtiyar olduklarını ifade ederek, “İyi, pir benzeri proje. Icar öder kadar ödeyeceğiz. Kiracıyım, dolgunca oldu. 13.30’dahi evraklarımı teslim etmek amacıyla vezneci şubesine geldim. Ilk Kânun dahi birkaç kaldı.” diye niteleyerek konuştu.

Gönül Özbay ise 40 yıldır müstecir olduğunu dile getirerek, konutun namına çıkması için dua edeceğini söyledi.



Share: