Gaziantep Valisi Davut Gül’den bıçaklı kavgada yaralanan kişiye mülakat

Gaziantep Valisi Davut Gül, geçmiş dönem yaşanan bıçaklı kavgada yaralanan Hamit Nasip’ı mülakat etti.

Ilbay Gül ve İl Güven Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Eyüpoğlu Mahallesi’ndeki özel kavşak ve diş sağlığı polikliniği çalışanları ile Suriye tabiiyetli bazen eşhas arasında park yeri nedeniyle esbak çevrim çıkan bıçaklı kavgada yaralanan Hamit Nasip’ı (38) evinde konuşma ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gül, ziyarette, olayın takipçisi olduklarını ve faillerinin yakalandığını, adalete teyit edildiğini söyledi.

Olayla ilişkin tamlık delillerin toplandığını nâkil Gül, olaya karışan kamu şüphelilerin belirleme edildiğini vurguladı.

Hamit Kader ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, azamet erkanının önce andan itibaren kendisiyle ilgilendiğini ifade etti.

Ancak ağabeyi Hakkı Baht’ın kendisinin rapor etmediği bazı kelimeleri ayrımsız siyasal parti ziyareti sırasında aktardığını belirten Hamit Talih, “Valimizle, kaymakamımızla mülaki benim. Benden duymadıkları kelimeleri aktardılar. Ağabeyim propagandaya uyup cihaz olmuştur.” dedi.

Olayda yaralanan sevimli adına bir tane muhatabın kendisinin olduğunu, değişik kişilerin konunun tarafı olmadığını dile getiren Hamit Kader, “Ego Türkiye milliyetçisi biriyim, rasist değilim. Suriyeli hastalarımız da oluyor, arkadaşlarımız bile var. Bu olayla ilişkin Suriyelilerle bire bir meselem namevcut. Valimiz, kaymakamımız, inanma müdürümüz evvel andan itibaren bizimle ilgilendi, bilgilendirme yaptı. Kendilerine teşekkür ediyorum.” diyerek konuştu.

Ziyarette bulunan Hakkı Talih ise Vali Gül ve farklı ilgililerle henüz geçmiş görüşmediğini ve konuşmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Röportajda söylediğimiz sözleri kalabalıktan duyduk. İnsanlar ‘Gidin politik partilere sesinizi duyurun.’ dediler. Tığ dahi öfkeyle, sinirle o partiye gittik. Kalabalığın ‘Vali, Suriyelilerle ilgilendiren röportaj yapmayın.’ dediğini duyduk. Bunun üzerine sinirlendik ve o açıklamayı yaptık. Olaylar bu şekilde gelişti. Grubun içindeki söylenenlere inandık. Yaymaca yapıyorlardı, tığ da onlara uyduk. Demincek valimiz geldi, açıkladı, tığ dahi öğrendik. Oradaki insanların yaymaca yapmaya çalıştığını, canımızın acısıyla fark edemedik.”

Eyüpoğlu Mahallesi’ndeki hususi gaga ve diş sağlığı polikliniği çalışanları ile Suriye uyruklu bazen eşhas ortada 12 Eylül’bile park dolayısıyla tartışma kullanılmış, poliklinik çalışanı diş teknisyeni Hamit Talih bıçakla kolundan yaralanmış, başlatılan sormaca kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’ü tutuklanmıştı.



Share: