Gazeteci Güngör Mengi, İzmir’de Son Yolculuğuna Uğurlandı

KERİM UĞUR

İzmir Gazeteciler Cemiyeti bozuk başkanlarından gazeteci Güngör Mengi, İzmir’de sonuç yolculuğuna uğurlandı.

83 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Güngör Mengi, zaman İzmir’bile düzenlenen cenaze töreniyle sonuç yolculuğuna uğurlandı.

Alsancak Hocazade Camiinde planlı törene; CHP Umumi Komutan Başdanışmanı ve İzmir Saylav Tuncay Özkan, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Tümen İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Bozuk Oran Bakanı Yaşar Okuyan, tiyatrocu Oya Başar’ın birlikte Güngör Mengi’nin eşi Ruhat Mengi, ailesi, yakınları, meslektaşları ve sevenleri katıldı.

Törene CHP Genel Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Şehremini Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Beşiktaş Idman Kulübü Başkanı Ahmet Vuzuh Çebi de çelenk gönderdi.

CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Mesul Genel Komutan Başdanışmanı Tuncay Özkan, Mengi amacıyla; “Türk medyasının, entelektüel dünyasının çok şanlı tıpkısı ismi… Yitirmiş olmanın balaban üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama bıraktıklarıyla, öğün göstericiliği ile yaşamaya devam edecek. Bu acılı günlerde insanlar çok fazla dayanamıyorlar, hayata tutunamıyorlar. Dava, geride bıraktıklarımıza tutunarak; anılarımıza ve ürettiklerimize tutunarak gelecek kuşaklar için kat sayı olmaya bitmeme ederek, yolculuğumuzu sürdürmek. Allah yağmur eylesin diyorum” dedi.

Mengi’nin cenazesi, İzmir’birlikte kılınan cenaze namazının arkası sıra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa kazanmak amacıyla İstanbul’a götürüldü.

Gazeteci Güngör Mengi, 1959 yılında “Demokrat İzmir” Gazetesi’nde gazeteciliğe başladı. 1964-1971 yılları beyninde Iye bölgesinde yayınlanan, İzmir’bile basılan Yeni Asır Gazetesi’nde Haber Müdürü olarak fariza yaptı. 1971 yılında Kullanılmamış Çağ Gazetesi’nden ayrıldıktan sonraları Ahit Gazetesi’ne sabık Mengi, bu gazetede bir sene süresince alfabe işleri müdürlüğü yapmasının ardından baştan Kullanılmamış Asır Gazetesi’ne döndü. 1972-1987 yıllarında Yıpranmamış Asır Gazetesi’nde başyazarlık ve yazı işleri müdürlüğü yaptı. Elan sonra Sabah gazetesine alıntı oldu. Sabah Gazetesi’nde delege üyelik ve yazarlık ve elan sonradan başmuharrirlik yapmıştır. Sabah Gazetesi’nden de ayrılıp, 2002 yılında gazeteci aksiyon arkadaşlarıyla beraber hesaplı kendisine mutlak olma iddiasındaki Yurt Gazetesi’ni kurdu ve başyazar adına fariza yaptı.

Share: