Galada kalp aksesi geçirmişti! Maharetli oyuncu Muhlis Asan 40 günce hayat savaşını kaybetti

Oyunbazlık kariyerine 1985’te ‘Kaşık Düşmanı’ ile başlayan Muhlis Asan, eski akşam ezanı ‘Unutma Bizi’ ünlü seyir oyununun galasına katıldı. Arkadaşlarına müzaheret etmek için giden Asan, bire bir müddet sonradan kendini dolgunca hissetmediğini belirterek arkadaşlarına, “Kendimi iyi hissetmiyorum, oyuna kalamayacağım” diye salondan ayrıldı.

7 DAKİKA SÜRESINCE KALBİ DURDU

Edinilen bilgiye bakarak taksiye binip ablasıyla gelişigüzel evine dönen Muhlis Asan, tıpkısı süre bilahare fenalaştı. Ablası eliyle hastaneye kaldırılan Asan’ın yapılan kontroller sonucu kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Muhlis Asan’ın 7 zaman boyunca duran kalbi hastanede yapılan müdahaleyle gene çalıştırıldı. Gösterişli bakıma alınan Asan, ilaç gayeli adına uyutuldu. Seçkin dönem uyandırılarak durumu kontrol edilen Asan, doktorlarının 40 günlük çabasına rağmen zaman akşam ezanı saatlerinde kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Ailesi usta oyuncunun mevt haberini içtimai iletişim araçları hesabından duyurdu. Dirayetli oyuncu, bugün nısfınnehar Şişli camiinde kılınacak cenaze namazının arkası sıra Bakir Ayazağa Mezarlığı’na defnedildi.

MUHLİS ASAN KİMDİR?

1958’de Iğdır’üstelik dünyaya mevrut Muhlis Asan, geçmiş heveskâr düzencilik kariyerine 1976’da 18 yaşındayken Erkan Yücel’in Ankara Ahali Tiyatrosu bünyesinde başladı.

Muhlis Asan, ‘Hamdi Hangi Umdu Ne Buldu’, ‘Halkın Gücü’, ‘Deprem’ ve ‘Zulüm’ kabilinden oyunların beraberinde 1982 ve 1986 beyninde Lale Oraloğlu Tiyatrosu’nda ‘Alman Gelin’ ve ‘Yıl 1921’ oyunlarında sahneye daha çok. Zafer Diper’e ilişik Bizim Tiyatro’da ise ‘Woyzeck Oyunu’, Müjdat Gezen’le ‘Gırgıriye Müzikali’, Abdullah Delice Bekçi Tiyatrosu, ‘Ne Efsus kim Namuslu’ ve ‘Sarı Çizmeli Oyunları’nda de çalım aldı.

Share: