Futbol efsaneleri Antalya’da tıpkı araya geldi

– Futbol efsaneleri Antalya’üstelik ayrımsız araya geldi

ANTALYA – Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Almanya Büyükelçiliği Ankara işbirliğiyle ‘Efsaneler Kupası’ futbol turnuvasının yedincisi Antalya’nın Serik ilçesinde düzenlendi.

Belek turizm merkezinde ayrımsız otelde planlı ‘Efsaneler Kupası’nda Türk ve Alman futbolunun söylence isimleri yeşil sahada buluştu. Turnuvaya Antalyaspor, Galatasaray, Beşiktaş, Hannover 96, FC Nürnberg, FC Adler, ATFF ve Acun Medya veteran takımları katılıyor.  Turnuvada yapılacak çekilişlerde elde edilecek gelir ise Lösemili çocuklara bağışlanacak. Yapılan organizasyon ile eski ayak topu yıldızları tıpkısı araya gelirken zaman oynanacak olan süper ligde oynanacak olan Galatasaray – Beşiktaş maçı birlikte genişlik haddinden fazla konuşulan konu oldu.

Galatasaray’ın sakat başkanı Kahraman Yalman, “Veteran maçlarının bir vakitler beraber oynamış insanları bir araya getiriyor. Arkadaşlarını görüyor. Sportif hayattan kopmamış olduklarını gösteriyor. Bugünkü maçta da Galatasaray’ın kazanmasını isterim. İnşallah dahi kazanırız” dedi.

Galatasaray’ın tekrara eski başarılarına ulaşması için bire bir bozukluk olmadığını anlatan Yalman, ” Bunun amacıyla evvela ligde böke olması lazım. İnşallah onu bile yaparız. Ben Galatasaray’ la ilişik on paralık üzgün ve kötümser ayrımsız molekül anlatım üstelik bulunmak istemem, yapmam dahi. Galatasaray’ın genlerinde var başa ibnelik etmek. Onun üzere aksini düşünmüyorum” diye niteleyerek konuştu.

Türk takımlarının Avrupa’de başarılı olması üzerine bile konuşan eki başkan Sert, ” Devlet puanımız aşağıya vurmuştu. İnşallah takımlarımızın hepsi final oynar. Hepsi da 1. ve 2. namına tamamlar. Sarp akıbet namına Galatasaray’ın kâin başkanı Dursun Özbek için sorulan soruya, ” çokça gani, başarılı” dedi.

Bugün oynanacak olan derbi maçı amacıyla mütekellim sakat Beşiktaş kalecisi Fevzi Tuncay ise gönlünün Beşiktaş’tan yana olduğunu belirterek ” Şenol Zaman hocanın gelmesiyle pir bire bir albeni yakalandığını düşünüyorum. Yeniden bu şampiyona hedefi ortaya bundan sonra. Bu garaz doğrultusunda Beşiktaş’ın puan evet da puanlar alacağını düşünüyorum. Bizim zamanımızda ayak topu biraz elan farklıydı. Demin az buçuk daha tahavvül gösteriyor. Bakir nesil kalecilerimiz dolgunca kaleciler. Beşiktaş birlikte birlikte Ersin, Bay ve demincek birlikte Emre Âlim var. Hepsinin üstelik kalburüstü olacağını düşünüyorum. Başka derbilerde dahi olduğu kadar bu derbide bile kaleciler belirleyici olacaktır” diyerek konuştu.

Eski futbolcu ve teknikçi Temiz Doğan ise, “Haddinden Fazla pir aynı organizasyon içindeyiz. Yani bunu düzenleyenlere çokça teşekkür ederiz. Yıllardır görmediğimiz arkadaşları burada ister rakip olsun lüzumlu öz topluluk arkadaşlarımızla aynı araya geldik. Bu şenliğe tığ bile destek olduk. Deminden eski gençliğim gözümün önüne geliyor ve can tıpkısı ortam oluyor. Yıllardır uğraş ettiğimiz rüfeka. İçlerinde çok önemli arkadaşlıklarımız var. Futbol sonrasında de bitmeme eden arkadaşlığımızı burada pekiştiriyoruz. Bu turnuvada kazananı cesim değil. Centilmence da geçiyor. Mutluyum hakeza aynı şenlikte bulunduğum amacıyla” dedi.

Share: