Finlandiya, Rusya sınırına tel örülmüş barı çekmeye başladı

Finlandiya Çizik Muhafızlığı, geri Finlandiya’nın Rusya ile olan sınırına tel örgülü barı çekmeye başladıklarını duyurdu. Imatra çizik kapısında mazi başlayan çalışmanın uçucu olacağı anlatım edildi.

Finlandiya Eksen Muhafızlığı güzeşte yıl ülkenin Rusya ile olan maşrık sınırına lif görülü barı çekilmesinin planlandığını duyurmuş ve çitin iri bölümünün çizgi gözetimi için rüçhan aynı alan olan güneydoğu sınırında düzlük alacağı anlatım edilmişti. Yetkililer cemaziyelevvel yaptıkları açıklamada, Finlandiya-Rusya sınırında tahril geçiş noktaları ve koca namına sınıflandırılan ayrıksı alanlara tel örülmüş çitin çekilmeye başlandığını duyurdu.

Pilot uygulamanın Pelkola kentindeki Imatra hat kapısından başlandığı, tel belik çitlerin yanına el düz yazı edileceği ve misil ile çit arasına 10 metrelik müşahede alanı yapılacağı kaydedildi. Şanlı alanlara ise tenvirat ve hoparlör yerleştirileceği belirtildi.Açıklamada şu ifadelere vadi verildi;”Finlandiya Temel Muhafızları eş zamanlı namına, inşası 2023 ve 2025 yılları beyninde gerçekleşecek olan en eke hedef alanlar üzere tıpkı uygulama planı hazırlamaktadır. Bu gaye alanlar, çevreleriyle gelişigüzel çizgi geçiş noktaları ve makro kendisine sınıflandırılan farklı alanlardır. Sağlanan görüntü, kestirmece 70 kilometrelik tıpkı engel çitinin planlanması ve inşası amacıyla kullanılacaktır. Bunun 55 kilometresi Güneydoğu Finlandiya, yedi kilometresi Kuzey Karelia ve beş kilometresi da Kainuu ve Lapland amacıyla planlanmıştır.”

Share: