Filistin Dışişleri, İsrail Maliye Bakanına yaptırım uygulamaya çağırdı

Filistin Dışişleri Bakanlığı zaman uluslararası topluma çağrı yaparak, Filistinlilere yönelik ‘Huvvara’nın yeryüzünden silinmesi gerektiği’ yönünde ifadeler kullanan İsrail’in ötede sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’e müeyyide uygulaması gerektiğini belirtti.

İsrail hükümetinin koalisyon ortaklarından çılgın sağcı Dini Siyonizm Partisi’den Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Şubat ayının böylelikle 12 Filistinlinin ve 2 İsraillinin ölümüne misil açan davranışlar sonrasında Mağrip Şeria’nın kuzeyinde benzeri yerleşme yeri olan ‘Huvvara’nın yeryüzünden silinmesi gerektiği’ yönünde izah yapmış ve gelen tepkiler üstüne ‘dil sürçmesi’ olduğunu tabir etmişti.

Filistin Dışişleri Bakanlığı bugün mukayyet tıpkısı açıklama yaparak “İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, şiddeti ve yıkımı teşvik ettiği, Filistin halkına müteveccih kitlesel zulme bile bile öncülük ettiği ve katkıda bulunduğu üzere yaptırıma bağımlı tutulmalı ve mesul tutulmalıdır” ifadelerini kullandı. Icra Vekili Smotrich’in ABD’yi musahabe etmemesi gerektiğini vurgulayan Filistin Dışişleri Bakanlığı, “Smotrich’in faşizmi hangi bir ‘dil sürçmesi’ hangi birlikte bir sapmadır” açıklamasını yaptı.

Share: