Filipinliler 8 Bin 810 kilometreden Adıyaman’a gelip kumluk hastanesi kurdu

Filipinliler 8 Bin 810 kilometreden Adıyaman’a gelip badiye hastanesi kurdu

ADIYAMAN – Filipinlerden gelen esenlik ve istirdat ekipleri, Adıyaman’bile depremzedelerin imdadına yetişiyor.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremle yıkılan Adıyaman’a ülkemizin değişik illerinden mevrut ekiplerin beraberinde yabancı ülkelerden de ekipler görev alıyor.

Bunlardan aynı tanesi ülkemize 8 bin 810 kilometre uzaklıkta mevcut Filipinler’den gelen afiyet ve arama kurtarma ekibi oldu. 30 Yabanlık esenlik 52 yabanlık arama ve istirdat ekibi Adıyaman’da görev yapıyor.

Adıyaman Yıpranmamış Şehirlerarası Otogarında depremin 4.gününden itibaren afiyet hizmeti vermeye başlayan badiye hastanesi, Adıyaman Terbiye ve Araştırı Hastanesi’nin züğürt yoğunluğunu azaltıyor.

Doğum ve adi operasyon yapabilecek kapasitede olan kumluk hastanesi depremzedelere bakım veriyor.

Sahra hastanesiyle ilişik vukuf veren Filipinli Hekim Alfonso Danac, ” Tığ buraya Filipinlerden geldik. Filipinler Esenlik Bakanlığının Kontrol ve Kurtarma ile İlk Müdahale Ekibiyle beraberiz. Buraya Türk insanına yardım etmeye geldik. Filipinler afiyet ekibi buraya aynı beyaban hastanesi kurdu. Bu badiye hastanesi günde arz beş altı 100 kişiyi izaz kapasitesine erbap. Burada hastaların umumi ihtiyaçlarını dinliyor, onların müstacel müdahalelerini yapıyor ve tıbbi yardımlarda bulunuyoruz. Çarpık Çurpuk ameliyatlar yapabiliyoruz. Bire Bir zamanda müstacel durumlarda karı veladet hizmetleri sağlayabiliyoruz, kadın doğumu birlikte yapıyoruz burada” diyerek konuştu.

Share: