FETÖ zanlısının avukatı bire bir dosyanın aranan şüphelisi bundan sonra

Gazi Turgut Aslan Operasyonu kapsamında Tokat’ta gözaltına alınan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisinin avukatının, örgütün “duyurulmayan kuryesi” olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, FETÖ’nün finans sisteminde kullandığı ATM (kartsız iş), kargo içerisine setir ve fiziksel telaki yöntemlerini Gazi Turgut Arslan Operasyonu ile deklare eden polis güçleri, mal sisteminde görev kayran hafi kuryelerin kimlik tespitleri için yüzlerce saatlik azrail görüntülerini izledi.

Operasyonun gerçekleştiği illerden Tokat’ta biri karı gayr ayvaz 2 zımni kuryenin kimliği ortam ışığı, görüntüyü kaydeden kameranın kalitesi ve açısının yeterli olmaması nedeniyle tamlık yerine tespit edilemedi. Diğer şüpheliler ise ekiplerce gözaltına alındı.

Bu sırada avukat M.S, şüphelilerden F.K’nin emniyetteki sürecine nezaret etmek üzere şubeye geldi.

Operasyonda azrail kayıtlarını izleyen polisler, avukat M.S’nin daha ilk kimliği tayin edilemeyen ayvaz zımni kuryeye benzerliğini ayırt etti. Müşteri görüntülerini tekrar izleyen ve araştırmanın kapsamını genişleten ekipler, daha önce görüntüde tayin edilemeyen örgüt mensubunun avukat M.S. olduğunu belirledi.

M.S’nin, Aksaray ve Tokat Cumhuriyet Altını Başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmalarda kaknem olduğu, babasının adına mukayyet eşkal ile ByLock kullandığı ve 5 ayrı ByLock ID’sinin bulunduğu belirleme edildi.

FETÖ soruşturmalarında elan ilkin gözaltına alınan 20 farklı şüphelinin ifadelerinde birlikte adı geçen M.S’nin itimat bâtın yapılanmasında bile “arkadaşça imamı” namına görev aldığı öğrenildi.

Yürütülen adli proses böylelikle hükmün açıklanmasının köylü bırakılmasına karar verilmesi dolayısıyla mesleğini sürdüren M.S. gözaltına alındı.

Bu arada asayiş kamera kaydı görüntülerinde avukatın yanındaki eş şüphelinin kimlik tespiti üzere ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Share: