Fernando Muslera: Kebir olan herkesin, Galatasaray oyuncusu olduğunu bilmesi

Galatasaray’ın kaptanı Fernando Muslera, “Iyice aynı takım kuruluyor. 2011’üstelik dahi güzel ekip vardı, 2001’dahi birlikte haddinden fazla iri şeyler başardı bu topluluk. Temel koca olan herkesin, Galatasaray oyuncusu olduğunu bilmesi. Temas zaman burada olan oyuncular, şampiyonluk için savaşım kıymet” dedi.

Galatasaray, Spor Ayak Süper Lig’in 6’ncı haftasında oynayacağı Kasımpaşa maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Bugün gerçekleştirilen egzersiz öncesinde Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Soluk-kırmızılı ekibin bereketli bire bir kol kurduğunu ve hedefin bökelik olduğunu tamlayan Muslera, “Güzelce tıpkı ekip kuruluyor. 2011’üstelik dahi sunturlu kadro vardı, 2001’de birlikte çokça şişman şeyler başardı bu takım. Temel heybetli olan herkesin, Galatasaray oyuncusu olduğunu bilmesi. Her ant burada olan oyuncular, şampiyonluk için savaş değer” diyerek konuştu.

Yabancı kuralından kontekst sakıntı kalma ihtimaliyle ilişkin gelen aynı soruya görmüş geçirmiş aktör, “Antrenör olursam, bunu o dolaşma cevaplarım. Bu soru benim amacıyla sorulmuş benzeri soru değil” şeklinde cevap verdi.”DEFANS ÖNEMLİ BİR ÇINGI”Soluk-kırmızılı ekibin oynadığı 5 resmi maçta sadece 2 gol yemesinin mefret olduğunu tamlayan Muslera, “Güzeşte sezon de baştan yapılanmış bire bir mızıka vardı. Bu sezon üstelik bir şekilde eskimemiş tıpkısı takım var. Uyarlama üzere zamana ihtiyacımız oluyor. Savunma büyük ayrımsız zerre. 1 gol atıp 3 fakül edinim şansınız var. Şu anda birlikte çokça ferah oynuyoruz, kendisini vermiş tıpkısı takım var” şeklinde konuştu.”GAZİANTEP MAÇINDA GALATASARAY OYUNCUSU OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK”Süper Lig’in 5’inci haftasında oynadıkları ve geriden gelip 2-1 kazandıkları Gaziantep FK maçında birçok zorluğa karşın 3 fakül almanın kendileri yerine balaban olduğunu aktaran Uruguaylı ağ bekçisi, “Süfli zor benzeri karşılaşma oldu. Bir Nice güçlükle yüz yüze kaldık, önceki yarıda al deneyli görmemiz ile bu güçlük devam etti. Bu müddet içerisinde Galatasaray kadar davrandık. Lehtar dahi 90 an boyunca yanımızdaydı. Cümle iri fedakarlıkta bulundu. Galatasaray oyuncusu olduğumuzu gösterdik, bizim için majör bire bir maçtı” ifadelerini kullandı.”TÜRKÇE KONUŞMAYI ÇIKTI SOYUNMA ODASINDA YAPIYORUM” Türkiye’de olduğu müddet içerisinde Türki’yi öğrenme yerine çok vesile yakaladığını ve konuşulan bir nice şeyi anladığını belirten Muslera, “11 yıldır burada olduğum amacıyla sanmak üzere haddinden fazla fırsat yakaladım. Çoğunu üstelik anlıyorum. Konuşmayı bundan sonra soyunma odasında yapıyorum. Sosyal medya üzerinden dahi bir bir paylaşımım peki. Karşılaşma içerisinde da hakemlere aynı itirazda bulunacaksam yarı yarıya Türki konuşuyorum” dedi.Fernando Muslera, Galatasaray’ın kadrosuna kattığı Arjantinli santrfor Mauro Icardi ile alakadar gelen tıpkı soruya ise “Fena Hâlde benzeri nakil. Haddinden Fazla iri takımlarda oynadı. Şanlı aynı âdem evladı, kendisiyle elan konuşmadık” şeklinde karşılık verdi.”KAYRAN İÇERİSİNDE VE DIŞARISINDA BİRLİKTE GÖRÜNMEK ÖNEMLİ”

Yeni oluşturulan kadronun uyarlama sürecini bildirme uzuv dökmek üzere sonsuz yemekler düzenlediklerini aktaran Muslera, “Hem meydan içerisinde hem dahi dışarısında alay malay atilmak, balaban bire bir özdek. Bu yakınlıkla ait benzeri madde. Vakit Kaybetmeden benim değil, grup adına bu yakınlığı kurmayı istemeniz gerekir. Burada haddinden fazla fazla devir geçiriyorum. Burada yakınlığı dayamak bizim amacıyla kebir bire bir durum. Bunun amacıyla dışarıda yemekler ayarlıyoruz. Sonuçta birçok bakir aktör geldi ve bu oyuncuların bile birbirini tanıması için rastgele fırsatı kullanmamız gerekiyor” diye niteleyerek sözlerini noktaladı.

Share: