Fernando Muslera, Galatasaray’ın transferlerinden mutlu Açıklaması

Galatasaray Ayak Topu Takımı’nın kaptanı Fernando Muslera, soluk-kırmızılı kulübün bu mevsim fena hâlde transferler yaptığını ve şampiyona üzere uğraş edeceklerini söyledi.

Uruguaylı kaleci, Florya Kip Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmandan önce basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Bu zaman yapılan koskocaman transferleri hatırlatan Muslera, “Iyicene tıpkı kol kuruluyor. 2011’bile üstelik iyice bir kol vardı ve o mızıka haddinden fazla şişman şeyler başardı. Yetişkin olan herkesin Galatasaray’ın oyuncusu olduğunu bilmesi. Galatasaray’ın gelişigüzel ant nitelikli oyuncuları vardır. Burada olan futbolcular, rastgele ant bökelik üzere mücadele kadir. Bu sene bile sunturlu bir kadroyla şampiyonluk amacıyla savaş edeceğiz.” diyerek konuştu.

Tecrübeli file bekçisi, eskimemiş transferlerin eski takımlarında veya milli takımlarda kaptanlık yaptığının söylenmesi üzerine, “Tecrübeli oyuncular. Eke olan kaptanlıkları değil deneyimleri. Milli takımdan arkadaşım Lucas Torreira, Atletico Madrid’dahi Arsenal’dahi oynamış deneyimli benzeri futbolcu. Ağabey değildi ama o deneyimiyle geldi. Bu format grubu imale etmek, burada kabadayı gelmek çokça süssüz.” ifadelerini kullandı.

Adaptasyon amacıyla zamana ihtiyaçları olduğunu anlatan Fernando Muslera, “Güzeşte zaman birlikte tamamen baştan yapılanmış benzeri bando vardı. Bu zaman bile bakir tıpkı takım var. Adaptasyon için zamana ihtiyacımız var. Savunma takımın majör bir parçası. Sonuçta 1 gol atıp kazanma şansınız var. Şu anda de çokça bol oynuyoruz ve kendini vermiş benzeri bando var.” değerlendirmesinde bulundu.

“Gaziantep FK maçında Galatasaray gibi davrandık”

Fernando Muslera, Spor Kaba Et Süper Lig’in 5. haftasında 10 güç kalmalarına karşın 1-0 geriden gelip 2-1 kazandıkları Gaziantep FK müsabakasında Galatasaray üzere davrandıklarını söyledi.

Gaziantep FK müsabakasının zorlu geçtiğini vurgulayan Muslera, şunları kaydetti:

“Birçok bata çıka karşılaştık. İlk yarıda Abdülkerim’in (Bardakcı) al kurnaz görmesiyle bu zorluklarımız bitmeme etti, antrparantez arttı. Bu süreçte Galatasaray kabil davrandık. Taraftarlar da 90 dakika boyunca bizim yanımızdaydı. Cümle çok fedakarlık yaptı. Ekstra koşmamız gerekti. Galatasaray oyuncusu olduğumuzu gösterdik. Epey cesim ayrımsız maçtı.”

Türki konuşması

Uzun yıllardır Galatasaray’üstelik merkez giyen Muslera, Türki konuşmayı soyunma odasında yaptığını söyledi.

Taraftarlara Türki benzeri kuvve vermesinin istenmesi üstüne 36 yaşındaki oyuncu, “Türki hıfzetmek benim için kavi oldu. 11 yıldır burada olduğum için hıfzetmek için çokça punt yakaladım. Konuşulanların çoğunu anlıyorum. Ancak Türkçe konuşmayı artık soyunma odasında yahut şakalar için yapıyorum. Sosyal medya üzerinden aynı paylaşımım olur. Şu anda aklıma tıpkısı madde gelmiyor.” şeklinde fikir belirtti.

Muslera, “Hakemlerle Türki mi konuşuyorsun?” şeklindeki istifham üstüne, “Yarı yarıya.” dedi.

“Kayran dışında etkileşime geçmemiz geçişsiz”

Muslera, takım uyumunun artması üzere vadi dışında üstelik bire bir araya geldiklerini dile getirdi.

Antrenman dışında sosyal organizasyonlar düzenlediklerini anlatan solgun-kırmızılı takımın kaptanı, “Hem düz içinde hem bile kayran dışında gelişigüzel başlamak çok heybetli. Bu kol adına yakınlık yapmak istememizle dayalı. Burada haddinden fazla aşkın devir geçiriyoruz. Birbirimizi ailemizden fazla görüyoruz. Bu yakınlığı inşa etmek bizim için koskocaman. Takım girmek, topluluk ruhunu hissetmekle ait aynı şey. Onun için dışarıda yemekler ayarlıyoruz. Birçok kullanılmamış aktör geldi. Oyuncuların birbirini tanıması amacıyla seçkin fırsatı kullanmamız gerekiyor. Bunun amacıyla bile meydan dışında etkileşime geçmemiz lazım.” diyerek sözlerini tamamladı.

Share: