Fellah Towers’ta filmin sonu yara bitti

Uğrun yapılaşma yüzünden mühürlenen, sonrasında mamure barışıyla yasallaştırılan ve bankalar olan vecibe sebebiyle tıpkısı bölümü icradan parça parça satılan Maraba Towers projesinde, ticari alanlara sağlanan çok yapım bihakkın ev yaparak ekstra getirim elde edildi.

Sözcü’nün haberine göre İstanbul Boğazı tahassüs bölgesinde kaldığı amacıyla yapılaşmanın kısıtlandığı benzeri alanda bulunan Ekinci Towers’ta, kanunun getirdiği sınırlamalar umursanmayarak, 180 metre yüksekliğinde 46’şar kıvrım iki kulede 308 rezidans mensur edildi. Ancak 2960 basit Boğaziçi Kanunu’nda, “Yeryüzü aşkın 15.5 metre yüksekliğinde 5 katlı bölük alanı inşa edilebilir” maddesi meydan alıyordu.

YAPILAR BAĞIMSIZ ÜNİTE HALİNE GETİRİLDİ, 2.5-8 MİLYON DOLARA SATILDI

OTELGARNI ruhsatı düzlük ve günce kiralanması müstelzim binadaki yapılar ise bağımsız birim haline getirilip 2.5-8 milyon dolar arasında satıldı.

Boğaziçi Kanunu’nda Argıt’ı gören arazilerde mensur edilecek hane yapılarında, ayak tabanı alanı bitirme sayısının yüzdelik 15’i geçemeyeceği tabir ediliyordu.

YÜZDELIK 40 OLMASI MÜSTELZIM AYAK TABANI ALANI HATIM SAYISI YÜZDE 87 YAPILDI

Fellah Towers’ta ise ümran planına bakarak yüzde 40 olması gereken ayak tabanı alanı mezuniyet sayısı yüzdelik 87’ye kadar yükseldi. Dayanç ve altındaki 10 bodrum dinsiz kapsayan inşaat alanında 4 bitirme aksata merkezi ve 6 bitirme otopark olacaktı.

Projedeki usulsüzlüklerin önceki olarak ortaya çıkarıldığı 9 Haziran 2014’ten bu yana İstanbul Boğazı etkilenme bölgesinde artan iki devasa kule mensur edildi.

BELEDİYE KESMEDİ BAKANLIĞIN KAPISINI ÇALDILAR

Projenin sahibi olan Çiftçiler Ana Ortaklık ve Türkerler İnşaat, fazla eklentileri yasallaştırmak yerine Beşiktaş Belediyesi’nden değişiklikler ruhsatı ahzetmek istese bile şehremaneti bunu reddetti. Bunun üzerine 12 Ara 2017’üstelik Yer ve Kentçilik Bakanlığı’nın kapısının çalındığı ortaya çıktı.

CABA 4 NÜSHA DÜKKAN İNŞA ETTİLER

Beşiktaş Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri 21 Mart 2018’de projeyi denetledi. İki kulenin çatılarında hep 3 bin metrekare kadar ikişer mezuniyet aşkın kullanım alanı oluşturulduğu saptanırken, dayanç seviyesinde ise bahçe alanına seçme biri 350 metrekare kadar fazladan 4 adet dükkan düz yazı edildiği tespit edildi. Bunun konusunda yapım mühürlendi ve kapısına üstelik “bina dinlence tutanağı” asıldı.

İMAR BARIŞI SAYESİNDE PROJEYE DEVAM ETTİLER

Şirketlerden çaktırmadan bölümlerin yıkılması ve ruhsata makul hale getirilmesi talep edildi. Ama bu prosedür gerçekleştirilmedi ve proje geliştiricileri mamure barışından feyizlenmek amacıyla 30 Temmuz 2018’dahi Kasaba ve Kentçilik Bakanlığı’na başvurdu. Gizlice bölümler üzere yer yurt değeri ile bina kısaca maliyeti toplamı üzerinden yüzdelik 3 oranında ifa işleyen inşaat sahiplerine bina araç belgesi verildi. İmar barışı düzenlemesi, yapı pusat belgesi sunulan yapılarla ilişkin alınmış yıkım kararlarını fesih ettiği amacıyla Beşiktaş Belediyesi’nin mührü söküldü ve proje için bitmeme etti.

PROJE İCRALIK OLDU

Ancak projede işlemler istenildiği üzere gitmedi, yapımı yıllar süren Fellah Towers’ta projenin müteahhidi Türkerler İnşaat ile Çiftçiler’in arası bozuldu. Bu tam bankalar de emniyet ödemeleri gecikince icra takibi başlattı.

Zayi hazırda vezneci borçları yüzünden iki kulede kâin 300 daireden 172’si, 277 ticari alandan 246’sı ve akaryakıt istasyonu ile oto servislerinin bulunduğu çağ icra dairesi yoluyla parça parça satılıyor.

ÇİFTÇİLER’E YÖNELİK İFLAS KARARI

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı, 30 Haziran 2022’bile proje ortaklarından Çiftçiler Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık İnşaat için duruşma hüsran kararı verdi. Projede sakim mütezayit bölümlerin yılsonuna büyüklüğünde Türkerler İnşaat tarafından tamamlanıp mülk sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Rençper Towers’ın ortakları birbirine girdi

Aftan yararlanan geriden geriye yapıların cezaları tahrip kaçınan

Habersizce yapılar yıkıldı… Altından ruz çıktı!

Uzungöl’deki çaktırmadan yapılar yıkılıyor

Sahillerde sinsice çatı istilası

247 denetimde 413 sinsice yapı tayin edildi

18 projede 499 sinsice bina yıkıldı

Share: