Evliliklerinin 25’inci yılını tesit etmek amacıyla Londra’dan Marmaris’e geldiler

Evliliklerinin 25’inci yılını kutlulamak amacıyla Londra’dan Marmaris’e geldiler

MUĞLA – Londra’de etkili Nijerya asıllı İngiliz koşa evliliklerinin 25. yılını tebrik etmek İngiltere’den 200 nefis grupla Marmaris’e geldi. Evliliklerinde 25 yılı dolduran çift, 200 kişilik misafirleri bu özel günlerini Marmaris’te alaylı tıpkı törenle kutladılar.

Muğla’nın gözde turistik ilçelerinden Marmaris’te yaz sezonu bütün hızıyla devam ediyor. Yerel vatandaşların yanında yurtdışından hele dernek, belgi, mevlit günü ve evlilik yıldönümü kutlamaları üzere gelenler ilçeyi hareketlendiriyor. Londra’dan Marmaris’e gelen Nijerya asıllı İngiliz çift bile 25. evlilik yıldönümlerini tesit etmek akrabaları ile alay malay Marmaris’te merasim düzenledi. Tekmil davetlilerin beyaz zehir sezmek ile katıldığı törende koşa dünyaevi yıldönümlerini görkemli ayrımsız törenle kutladı.

Kardeşinin ve yengesinin 25. dünyaevi yıl dönümlerini kutlamalarından bahtiyar olduğunu anlatım fail damadın abisi Ourotimmy Omani, “Burada olmaktan haddinden fazla mutluyum, kardeşim evlilik yıldönümünü kutluyor, çoluk çocuk bundan sonra teehhül etmek istemiyorlar oysaki dünyaevi haddinden fazla evire çevire” dedi.

Organizatör firmanın Londra’dan mevrut ortağı Mansura Kennedy, “Marmaris’e 2010 yılından bu yana geliyoruz ve burayı çokça seviyoruz. Eşim Brain Kennedy ile Londra’bile dernek organizasyonları yapıyoruz. 2 sene geçmiş tevellüt günü partisi için 70 nefis aynı ekip ile birlikte Marmaris’e gelmiştik. Içtimai iletişim araçları üzerinden Donna ile tanışıp buradaki organizasyonları eş yapmaya karar verdik. Bugün burada 25. dünyaevi yıldönümü kutlanıyor. İki ayrımlı tayyare ile kestirmece 200 hayat bu kutlamalara katıldı. Marmaris çokça iyice. Doğası, havası ve insanları çok fena hâlde” şeklinde konuşarak dernek ve kutlamalar için Londra’dan gelmeye devam edeceklerini belirtti.

Etkinliklerde enstrüman direktörlüğü işleyen DJ. Tufan Uysal, “Arada Bir misafirlerimiz müziklerini kendileri planlıyor, istedikleri tarzları söylüyor. Biz da ona bakarak ayrımsız ter listesi oluşturuyoruz. Anadan Görme müzikleri, baziçe müzikleri hep onların zevkleri ve kültürlerine göre belirliyoruz” şeklinde konuştu.

Marmaris’te yurtdışından mevrut misafirlerin 10 yıldır dernek organizasyonlarını yapan ve kendisi da İngiltere’üstelik doğup büyüdükten sonraları Marmaris’e yerleşen Donna Yörük, “Misafirler bize sosyal iletişim araçları üzerinden ulaşıp iletişime geçiyorlar. 10 yıldır çoğunlukla İngiliz düğünlerini, yıldönümü etkinliklerini yapıyoruz. İngiltere’üstelik kuma çalıştığımız benzeri firma var. Onlar bize tarihleri hususi istekleri belirtiyor tığ üstelik ona bakarak hazırlığımızı yapıyoruz. Hem ülkemizi hem şehrimizi mutlu bir şekilde anmaları için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Organizatör Yörük, ünlü futbolcu Rio Ferdinant’ın bile düğün organizasyonunu kendilerinin yaptıklarını sözlerine ilaveten bir çok ünlü isimle çalıştıklarını belirtti.

Düğünde işyar Adıyamanlı servis elemanı Nazif Tığ, “4 yıldır turizm sektöründe çalışıyorum. Yabancıların düğünleri haddinden fazla değişik her seferinde farklı tıpkısı hars öğreniyorum. Adıyaman’bile düğünlerde davul zurna çalınır, orkestralar gelir bu düğünler bize bakarak çokça girintisiz çıkıntısız” diye konuştu.

Londra’da İnşaat işleri ile uğraşan ve 25. evlilik yıldönümlerini Marmaris’te kutlayan Josepf Saccoa, “2020 yılında buraya ayrımsız tevellüt günü etkinliği amacıyla gelmiştim ve buraya hayran kalmıştım. İnsanları, havası ve yemekleri çokça güzeldi. Karıma 2022 yılındaki 25. sene kutlamamızı burada yazmak istediğimi söyledim o dahi çok sevdi. Tevellüt gününde 70 güç gelmiştik bu kutlamaya 200 dirilik geldik. Gelenlerin kâffesi Londra’dan takkadak bizim akrabalarımız, dostlarımız. Gelecek yaz dahi dinlence üzere geleceğiz çünkü burayı çokça sevdik” ifadelerini kullandı.

Kutlama seremonisi akşam yarısına kadar devam fail etkinliğe katılan davetlilerin 5 ahit henüz Marmaris’te tatil yaptıktan sonradan yaşadıkları ülkelerine dönecekleri öğrenildi.



Share: