Ev fiyatları bu yıl düşecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ESIR basamak piyasası, FED’mağara faiz artırımlarından önce adına etkilenen piyasaların başında geliyor. Pandeminin sona ermesiyle katlanılamaz ayrımsız yükseliş yaşanan hane piyasasında fiyatlar FED’in nema artırımları sonrası yavaşlama eğilimine girmişti. Demin bütün ev fiyatlarının hangi devir düşeceğini zaaf ediyor.

Goldman Sachs, bu merakı gidermeye niyetli gözüküyor. Konut fiyatlarındaki artışın bu yılın kavrayışsız kalanında ve önümüzdeki dönemde yüce ölçüde yavaşlayacağını belirten Goldman Sachs, iddiasını bir girişim gelecek götürerek, fiyatların bu sene zarfında düşebileceği ihtimalini dahi celi bırakıyor.

Goldman Sachs’a bakarak 2022 yılı familya fiyatlarında yaşanan çoğalma bakımından iri ayrımsız sene kendisine öne çıkıyor. Vezneci hala bire bir fikirde ancak yeni yayınlanan raporun ayrıntılarında karı fiyatlarında bu sene ortamında tıpkı düşüş olma olasılığından meze ediliyor.

Ocak fiyatları 2022’dahi menfi kabil

Business Insider’dan William Edwards’ın haberine bakarak, global para hizmetleri devi, yıldan yıla yayınladığı Case-Schiller Ulusal Konut Kıymet Endeksi’hangi göre, bölük fiyatlarının bu sene yüzdelik 9,4 oranında artmasını öngörüyordu. Fakat sorun şu ki, bu büyümenin şişman bölümü 2022 yılının geçmiş biraz ayında gerçekleşti. Bu nedenle, bu yılın izansız küsurat aylarında büyümenin haddinden fazla iri olasılıkla minimum düzeyde, üste menfi olacağı öngörüsü kuvvetlenmeye başladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, banka üstelik müşterileriyle paylaştığı notta bu ihtimali doğruluyor: “2022 yılı ev fiyatları tahminimizi yüzde 9,4 artma adına koruyoruz. April ayına büyüklüğünde gerçekleşen artım göz önüne alındığında, tüm sene tahminimiz, Mayıs ayından sene sonuna kadar almanak yüzde 1.4‘lük aynı artma henüz beklendiğini gösteriyor. Elan da önemlisi, tıpkı zamanda yılın ikinci yarısı süresince konut fiyatlarında mahiye bazda menfi tahaccüm olasılığı de mevcut” deniliyor.

Konut satın alınabilirliği düşük seyrediyor

Bu çağrı, aile fiyatlarındaki yücelme hızında ileriye çevrik kendisine nazik bir yavaşlama anlamına geliyor. Stratejistler, 2023 yılı için büyümenin yemeden içmeden yüzdelik 1,4 olacağını öngörüyor. Case-Schiller Bölük Eşit Endeksi’hangi göre 2021 yılında bu artış yüzdelik 18,8 oranında gerçekleşmişti.

Stratejistler, satılan ocak adedinde düşüşe ve uyuşma iptallerinde artışa illet olan, kalan ipotek oranlarının temenni üzerindeki aksi etkisi üstelik dahil tevessül etmek için bir paradigma faktöre ilgi çekiyor. Goldman Sachs’ten yapılan açıklamada, “Tarihsel namına eş satışlarının aile fiyatları ile stabil aynı ilişkisi bulunuyor. 6 maaş gecikmeli konut faaliyeti ile Case-Schiller ulusal bölük kıymet endeksi arasındaki tarihsel ilişkiyi kullanarak yıpranmamış ev satışlarının kâin hızı, tarihsel eğilime koşut ancak mevcut yörüngenin küşade tıpkısı şekilde altında kendisine, almanak yüzdelik 4,6‘lık tıpkısı konut denk artışı anlamına geliyor” deniliyor.

Bankanın paylaştığı notta, benzeri zamanda, gelire endeksli tutu ödemeleriyle ölçülen ev satın alınabilirliğinin de 2008’den bu yana arz yetersiz seviyelerde seyrettiği belirtiliyor.

FED’in enflasyonu budamak için Repo oranlarını rekor seviyelerde yükseltmesi ipotek oranlarının yılın önce yarısında tezelden yükselmesine sebep oldu. Şimdilik FED, delicesine mülk politikasını sürdürmekte azimli görünüyor. FED’in enflasyonla ilişik mufassal vadeli hedefi ise yüzde 2. İpoteğe dair söylenegelmiş kıymetler piyasasında akıbet iki yıla kıyasla balaban ölçüde sakıt ihraç oranının, FED’mağara piyasadan çıkışına ve ipotek oranlarında yaşanacak muhtemel benzeri artışa cebin koymaya havari olması bekleniyor.

Genişlik artmaya devam ediyor

Goldmans Sachs’ın familya değer artışında yavaşlama ve başkaca eş fiyatlarında potansiyel bir düşüş öngörüsü, serencam aylarda sık sık dillendiriliyor. Mayıs ayında Insider, 32 uzmanın bu yılki ev piyasası, ayrımsız balonun süresince olup olmadığımız ve ufukta ayrımsız çöküşün olup olmadığı hakkındaki görüşlerini paylaştığı hususi benzeri say yayınladı.

Interactive Brokers, Penn Mutual Asset Management ve American Enterprise Institute ekonomistlerinin bütünü, geçtiğimiz haftalarda Insider’a ileride düşüş gördüklerini söylemişti. Çoğu, fiyatların düşmesi ve arzın artmasının nedeni namına kâm üzerindeki alışılmamış baskıyı göstermişti.

Morgan Stanley kadar diğerleri ise tarihsel olarak cimri arzın fiyatları desteklemesi gerektiğini söylemeye devam ediyor. Fakat en, Temmuz ayında peş peşe üçüncü ayda üstelik rekor benzeri hıza ulaşarak artmaya devam ediyor.

Eş alacaklar ekstra masraflara amade olmalı

 

Basamak piyasası alarm veriyor: Icar zamları rekor namus borcu doğurdu!

 

Bölük piyasasında uçuk baş aşağı

 

Share: