Eskişehir’de zayi Iraklı zinde kızın öldürüldüğü iddiasıyla 5 sanığın yargılanmasına bitmeme edildi

Eskişehir’de geçen sene eylül ayında kaybolan Iraklı Sally Ulu Challab Aldatma-Abbood’u evinde öldürüp cesedini parçalara bölerek mahalledeki yararsız konteynerlerine attığı sav edilen mevkuf maznun ile ona yardım ettikleri iddia edilen tutuksuz 4 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 1. Pahal Ukubet Mahkemesindeki duruşmaya, için ağırlaştırılmış müebbet dam maksut Irak tabiiyetli mevkuf Amjed M.M. (28), tutuklanmadan sanıklardan kardeşi Asaad M.M’nin birlikte Sally’nin ailesi ile canip avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıklar Irak tabiiyetli Sarhan S.A, Ameer M.M. ve firari Hasan Mürtefi A. ise mahkemeye gelmedi.

Söz verilen şahit G.K. olayın olduğu binanın yakınında ikamet ettiğini aktararak “Şappadak bir keder sesi duydum. Boğunuk ayrımsız ateş sesiydi. O sesi unutamıyorum. Polisi aramak üzere telefonu elime aldım ancak patırtılı kesilince aramadım. Halen polisi aramadığım amacıyla vicdan azabı çekiyorum.” dedi.

Sanık Amjed M.M. ise savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına değişmeyen vererek duruşmayı 11 Kasım’a erteledi.

Olay

Eskişehir’de 2 Eylül 2021’den itibaren olgun alınamayan Irak tabiiyetli Sally Büyük Challab Aldatma-Abbood’un (19) kaybolmasına ilgilendiren soruşturma kapsamında, sıkı dışına kaçmaya müteharrik Amjed M.M. Kırklareli’nde, ona müzaheret ve karyola ettikleri öne sürülen kardeşi Asaad M.M. ve arkadaşı Ammeer M.M. ise Kocaeli’nin Gebze ilçesinde saklandıklarını evlerde uğramış, peşi sıra tutuklanmıştı.

Polis ekipleri, kısaca 10 bin saatlik güvenlik kamerası görüntülerini inceleyip çokça sayıda kişinin ifadesine başvurmuştu. Site merkezindeki şebeke, kullanılmayan binalar, park yeri ve bahçelerin yanında Porsuk Çayı ile site çöplüğünde yapılan aramalardan gelişigüzel sonuca ulaşılamamıştı.

İddianamede, cinayet sanığı Amjed M.M. hakkında “canavarcasına hisle veya azap çektirerek kasten kanlı” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması, ona arkalama ettikleri sav edilen tutuklanmadan sanıklar kardeşi Asaad M.M, arkadaşları Ammeer M.M, Sarhan S.A. ve Hasan A.A’nın ise “suçluyu yardım” iddiasıyla 5 yıla büyüklüğünde hapsi murat ediliyor.

Share: