Eskimemiş Zelanda’da ev fiyatları geriledi

Yıpranmamış Zelanda’da model bankası 10 yılların sunu faziletkâr seviyesinde olan enflasyonu dizginlemeye çalışırken, konut fiyatları Temmuz ayında 11 yıl aranın arkası sıra ilk defa yıllık bazda düşüş gösterdi.

Bakir Zelanda Emlak Enstitüsü(REINZ) aracılığıyla ForeksHaber ile mail vasıtasıyla paylaşılan rapora göre, basamak fiyatları Orak Ayı ayında bir geçmiş ayak tabanı bakarak yüzdelik 4,7 düşüşle ortalama 810 bin Bakir Zelanda Doları(NZD) oldu. Bire Bir önceki ay fiyatlar averaj 850 bin NZD seviyesinde bulunuyordu.

Fiyatlar geçen yılın tıpkısı ayına göre ise yüzdelik 1,8 düşüş gösterdi. Böylece 2011 yılı Temmuz ayından bu yana ilk kez depresyon yaşandı.

Averaj göz fiyatları başşehir Auckland’da aylık yüzdelik 4,3, almanak yüzdelik 5,6 düşüşle 1 milyon 110 bin NZD olarak gerçekleşti. Başşehir Auckland dışında mütezayit yerlerde averaj ev fiyatları mahiye yüzde 2,7 düşerken, yıllık yüzde 4,5 arttı ve 720 bin NZD olarak belirlendi.

Ülkede basamak satışları aylık bazda yüzde 4,0 azalarak 4 bin 678 oldu. Güzeşte yılın benzeri ayına göre ise satışlarda yüzde 36,7 düşüş yaşandı.

Kullanılmamış Zelanda’da şişkinlik beklentisi geriledi

 

ÇAKER’bile mortgage faizleri yükseldi

 

Share: