Esenlik amacıyla tuz lambası kullananlara uyarı: “Tuzların üzerine hiçbir madde yaptırmayın, afiyet getirmez, size ağız ağıza zarar verir”

Afiyet için sodyum klorür lambası kullananlara uyarma: “Tuzların üzerine tek şey yaptırmayın, sağlık getirmez, size tamamen uymazlık verir”

ÇANKIRI – Çankırı’dahi 10 yıldır tuz ürünleri satan Halil Cebeci, tuz lambasının esenlik üzere majör faydalarının olduğunu, fakat konusunda kimyasallar kullanılarak yapılan işlemlerin ise eş sağlığına beis vereceğini söyledi.

Yapılan araştırmalarda Çankırı tuzu, dünyanın sunu temiz tuzları arasına girmişti. Çankırı’da, insan sağlığına yarar sağladığı araştırmalarda ortaya çıkan tuz lambaları ve tuz sabunları birlikte vatandaşlardan ağır sıklet rabıt görüyor. İnsan vücudundaki bakterileri öldüren sodyum klorür sabunu alelhusus yaz aylarında vatandaşlar aracılığıyla yeğleme edilmeye başlanıldı. Çankırı’birlikte 10 yıldır sodyum klorür ürünleri satışı fail Halil Cebeci, sodyum klorür sabununun vücutta kızaran ve terleyen noktalarda bakterilerin oluşmasını önlediğini söyledi. Tuz lambalarının ise geceleyin saatlerinde yaydıkları nakıs iyonlarla âdem sağlığına kâr sağladığını tamlayan Cebeci, sodyum klorür lambalarının kavisli kullanımının ise âdem sağlığına engel verebileceğini söyledi. Tuz lambalarının üstüne yazılan yazılar ve resimlerdeki kimyasal maddenin sıcaklıkla gelişigüzel bulunduğu ortama yayılabildiğine özen calip Cebeci, insanların tün uyurken bu kimyasalları solunum edebileceğini ve sağlık sorunlarına etmen olabileceğini belirtti.

“İnsanlarda abat benzeri şekilde koku alımını sağlıyor”

Tuz lambasının 23.00-03.00 saatleri arasında kayırıcı sağlığına muhteşem katkılar sağladığını vurgulayan Cebeci, “Tuz, aslım, bronşit, koah kadar hastalıklar, şen koku almak için kocaman. Nakıs iyon vererek insanların rahat nefes alışını sağlayan ayrımsız moleküllerdir. Bunlar saat 23.00 ile saat 03.00 beyninde herif metabolizmasının çalıştığı zamanlarda ihtiyaç olan benzeri şeydir. O saatten sonrasında metanetli ayrımsız anlamı yoktur. Amma o saatler içerisinde nakıs iyonlarla birlikte insanların şen kan alımını sağlıyor. Taktığımız ampullerle ısıtarak bu molekülleri veriyoruz. İnsanlarda şen benzeri şekilde kan alımını sağlıyor ve bu zaman alımını rahatladıktan sonradan mahsus beş on sonraları horlamayı bile kesebilecek duruma geliyor. Çankırı tuzunun yüzdelik 86 minerali vardır” dedi.

“Bakterileri ağız ağıza etkisiz arkaç getiriyor”

Tuz sabunun faydalarına dahi değinen Cebeci, “Vahim anlamda bakteri öldürücü benzeri sabundur. Bunun kullanımını tuzcu arkadaşlar bildiği için üzerlerindeki ayrımsız kağıtla faydalarını anlatıyorlar. Sodyum Klorür sabunumuzu ıslatarak vücudumuzda seçme kızarıklık veya kaşıntı olan yerlerimize sürdükten sonraları buradaki bakterileri tamamen atıl hale getiriyor. Bunu yoğun aralıklarla yaparsanız, bakteriyi çabuk öldürürsünüz. Yaz aylarında artık önemlidir. Yaz aylarında insanın sınırlanmış artan koltukaltı, kasık arası üzere noktalar hava alamadığından şişman tıpkı bakteri üretir. O bakteriler bile kokulara bozukluk olur ve vücutta sağlıksız çıkabilecek kâh kokuları meydana çıkartır. Bu sabunumuzu kalın aralıklarla hamil şeş, kasık aramızda kullandığımız antlaşma oradaki bakterileri öldürüp kokuyu önler. Denediğimiz için garanti olarak söyleyebiliyoruz” diyerek konuştu.

“Tuzların üzerine tek öz yaptırmayın, esenlik getirmez, size tamamen uymazlık verir”

Sodyum Klorür lambalarının kullanımında yapılan hataların zararı ile ait mütekellim Cebeci, “Tığ burada elimizden geldiği büyüklüğünde insanlara keyif verebilmek üzere çabalıyoruz. Ama insanlarımız bile buna karşın hala işin görünümünde, bibi işin zevkindeler. Bizim afiyet üzere sattığımız tuzların haricinde yer yüzeyli tuzlara fotoğraf yaptırıp, beşer kaydettirmek kabil değişik modeller yaptırmak istiyorlar. Lütfen hepinize üstelik temenni ediyorum, bunu yaptırmayın. Amma ego üstüme sakıt vazifeyle bunu ifade etmek zorundayım. Bunun üstüne yapıştırdığımız materyal kimyasal musanna. O naylonu tuza yapıştırmak üzere kullandığımız kimyasal bulaşık. Lütfen çok irade ediyorum. Bunlar size sağlık değil, tamamıyla uymazlık verir. Aynı da ‘evin köşesine koyalım’ diyorsunuz. Bu tuzların sunma büyük özelliği sülale içerisindeki nemi konusunda kullanmak, bu nemlen bu arada taktığımız ışıklar ampuller ısıtıp o nemle bu arada bunun üzerindeki kimyasalı insanlara teneffüs ettiriyor. Bu size sağlık vermekten ziyade ağız ağıza kötülük verir. Tuzların üzerine tek madde yaptırmayın, selamet getirmez, size tamamen zarar verir. Bunu alelhusus ben bire bir adam adına bütün arkadaşlarıma, dostlarıma, hemşehrilerime bunu söylüyorum. Yaptırmayın. Tabiilik neyse onu kullanmaya çalışın. Onun görselliğinden değil, onun sağlığından yararlanmaya çalışın” şeklinde konuştu.

Share: