Esas babaları dikmişti, çocukları hasat yaptı

– Anne babaları dikmişti, çocukları hasat yaptı

Öğrenciler hayatı yaşayarak öğreniyorlar

Zeytinlerden elde edilen yağlar öğrencilere dağıtılıp, okula bile melfuf gelir oldu

30 yıl önceki anne ve babaları dikmişti, çocukları hasat yaptı

MANİSA – Manisa’nın Salihli ilçesinde okul bahçesine 30 yıl öncesinin öğrencileri tarafından dikilen zeytinleri bugünün öğrencileri hasat etti.

Manisa’nın Salihli ilçesinde Kabazlı Martir İsmail Çetince İlköğretim Okulu 30 yıl önceki yetişek gören öğrencilerin diktiği zeytin ağaçlarındaki zeytinler, tekrar bire bir okulda terbiye gören çocukları yoluyla hasat edildi. Ekol bahçesinde sabah saatlerinde başlayan hasadın ardından toplanan zeytinler fabrikaya götürülerek zeytinyağı çıkartıldı. 500 kilogram zeytin hasadından elde edilen kısaca 300 litre yağ hem öğrencilere dağıtıldı, hem birlikte ekol ocak birliğine dirimsel sağlandı.

“Hayatın zorluklarını ve güzelliklerini hep bu arada yaşatabilmek”

Kabazlı Martir İsmail Güç İlköğretim Okulu olarak pir bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını tamlayan Ekol Müdürü Yakup Biberli, “Zira öğrencilerimiz, kestirmece 30 yıl önceki annelerinin, babalarının öğrenci iken dikmiş oldukları zeytinlerin hasadını yapıyor. Öğrencilerimiz bu himmet yardımıyla hayatı yaşayarak öğreniyorlar. Eke olan beş çağından itibaren öğrencilere hayatı öğretebilmek. Hayatın zorluklarını ve güzelliklerini hep beraber yaşatabilmek. Terbiyeci kendisine bizlerin amacı öğrencileri, terbiyelemek ve bu proses içerisinde onları hayata alıştırmak. Çocuklarımızda almış oldukları bu ağırbaşlılık çerçevesinde kendilerini geliştirmiş oluyorlar. Bugün elde ettikleri ürünlerin hem tadına baktılar, hem dahi satıştan elde edeceğimiz gelirle okulumuza dirimlik sağlayacağız”

“Zeytin ağaçlarını temel ve babalarımız dikmiş”

Hasada katılan 4. dershane öğrencilerinden Miraç Meşe “Okulumuzda başlatılan proje çerçevesinde hem yaşayarak hem bile yaparak öğreniyoruz. Bu üretim sayesinde hem okulumuza hem birlikte ülkemize katkıda bulunuyoruz. bununla birlikte bu ağaçları 30 yıl önceki gine bu okulda okuyan annelerimiz, babalarımız dikmişti. Bu zeytinlerin hasat edilmesi birlikte bizler için şişman aynı bahtiyarlık” dedi. Öğrencilerden İlknur Gacı Kader ise “4 A sınıfında eğitim görüyoruz. Öğretmenlerimizin öncülüğünde zeytinlerimizi hasat ediyoruz. Topladığımız zeytinleri tekrar öğrenciler namına salamura haline getiriyoruz ve yağ çıkartıyoruz. 30 yıl geçmiş bu okulda yetişek gören annelerimizin, babalarımızın ve mahallelinin diktiği zeytin ağaçlarından hasat fethetmek çok güzelce bir kalp” diye konuştu.

Yaklaşık 30 sene evvel temel ve babalarının diktiği zeytin ağaçlarından hasat özne öğrenciler, meslek müdürü ve meslek familya birliği öncülüğünde hasat yaptıkları zeytinleri, zeytinyağı fabrikasına götürdü. Öğrenciler, hasat ettikleri ürünlerin yağa dönüşünü da yerinde görmüş oldu.

Share: