EPDK, 11 doğal gaz dağıtım şirketinin satış tarifesini revize etti

Enerji Piyasası Aranjman Kurumu (EPDK), 11 doğal gaz dağıtım şirketinin üçüncü tanıtmalık uygulama dönemi perişan mir tarifelerinin rötuşlu edilmesine değişmeyen verdi.

EPDK’nin konuya ilgilendiren Asamble kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna bakarak, Akmercan Adıyaman Doğal Gaz Tevzi Sanayi ve Ticaret NAN, Akmercan Batıkar Gaz Dağıtım Endüstri ve Ticaret AŞ, Enerya Ereğli Gaz Tevzi KAZANÇ, Udaş Yardımcı Gaz Dağıtım Uran ve Ticaret AŞ, Çorum Doğal Gaz Dağıtım Endüstri ve Ticaret AŞ, Kargaz Doğal Gaz Tevzi Endüstri ve Ticaret AŞ, Kayseri Doğal Gaz Dağıtım Pazarlama ve Ticaret NANIAZIZ, Palen Erke Doğal Gaz Dağıtım End. ve Ticaret ATLATMAK, Palgaz Gaz Tevzi Sanayi ve Tecim YEMEK, Sürmeli Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Tecim ZIYAN ETMEK ile Bursa Şehiriçi Doğal Gaz Tevzi Tecim ve Taah. NAN’nin 2022 ile 2026 yılları beyninde geçerli üçüncü tanıtmalık uygulama dönemindeki gayrimuntazam komutan tarifeleri düzeltilmiş edildi.

Perakende komutan tarifeleriyle şirketlerin tümce yararlanma bedelleri yeniden düzenlendi.

Söz konusu kararlar, 1 Son Teşrin bakımından uygulanan olacak.

EPDK’nin Resmi Gazete’de yer alan benzeri gayrı kararına göre, mühür vergisi, periyodik taharri ve sayaç ölçümleme gideri, sıtma gazı gideri ve kokulandırma gideri tespitinde asıl alınan değişkenlere ilgilendiren öngörü değerleri ile üçüncü prospektüs uygulama dönemi gerçekleşmelerinin değişik olması halinde, söz konusu farklılıktan kaynaklanan sapmalar bir ahir tarife uygulama döneminde düzeltilecek.

Share: