Enkazda “Tamam öldük biz ölüyoruz” dedikleri anda kurtuldular

Enkazda “Tükenik öldük tığ ölüyoruz” dedikleri anda kurtuldular

10 yıl ilk Suriye’deki savaştan kaçtılar, Hatay’üstelik depreme yakalandılar

İSTANBUL – Suriye’deki savaştan kestirmece 10 sene önceki kaçan 9 kişilik familya, Hatay’üstelik depreme yakalandı. Tek katlı evlerinden dışarı kaçmaya çalışırken oğullarıyla gelişigüzel enkazın altında küsurat çift, tahminî 3 saat sonra komşularının birlikte sebebiyle kurtarıldı. O anları anlatan Ahmed Terras Cerkez, “Enkazda umudumu kesmiştim. ‘Münteha öldük tığ ölüyoruz’ dedim oğlum tarafından başladı artık çabalamaya, enkazdan kişi ve komşularımızın çabalarıyla çıktık” dedi.

Geçtiğimiz pazartesi günü Kahramanmaraş’ta meydana mevrut iki iri hareket 10 ilde nazik yıkımlara illet olurken yanık vatandaşların tedavisi bile Türkiye’nin bir nice noktasında devam ediyor. Yaklaşık 10 sene önce cidal nedeniyle Suriye’nin Halep kentinden Türkiye’ye kafile eden 37 yaşındaki akarsu tesisatçısı Ahmed Terras Cerkez ve Esma Neddef çifti da depreme Hatay Antakya’de yakalandı. Tek bükülmüş evlerinde 7 çocuklarıyla gelişigüzel kıvrak koşa zelzele anıyla nazik istinkâf etmek yaşadı. Edinilen bilgiye bakarak ailenin aynı kısmı çıkmayı başarırken esas, ağababa ve ayrımsız çocuğuyla enkazın altında kaldı. Ümitlerini kestikleri anda betonu eşelemeye başlayan familya, tahminî 3 saatin böylece komşularının dahi sebebiyle kurtarıldı. Ailenin sattığı arabanın parasının dahi enkazın altında kaldığı öğrenildi.

Hareket anını anlatan Ahmed Terras Cerkez, “Biz tekli hür evde oturuyoruz, yan tarafımızdaki 5 katlı apartman üzerimize devrildi. Ben eşim ve 3 çocuğumla birlikte oradaydık başka çocuklarım canip odadaydı, onlara bir öz olmadı. Yıkıldığı an çocuğum kucağımdaydı. Ben ona sarıldım, bilcümle enkaz benim üzerime düştü. Takkadak benzeri yerden albeni almaya çalıştık çünkü havasız kaldık ve boğulmak üzereydik. Oğlum yoluyla artık duvarları, yerleri eşelemeye çalışıyordu. Içki, hava almak amacıyla geldiler, elimizle patırtılı çıkartmaya başladık. 2,5-3 saat enkazda kaldık. Enkazda umudumu kesmiştim. ‘Münteha öldük tığ ölüyoruz’ dedim oğlum yoluyla başladı artık çabalamaya, enkazdan kendi çabalarımız ile çıktık. Komşularımız birlikte geldi çok şükür onların sebebiyle çıktık. Çocuğum 1.5 saat havasız kaldı. Ego onu öldü zannettim. Boğazıma sarılıyordu çıktı zat çabalarımızla oğlumun ve komşularımın yardımıyla çıktık. Haddinden Fazla şükür Allaha dua ettim iyi çıktığımıza, yakarış ettim. Enkazdan çıktıktan 4 dolaşma boyunca Hatay’de kaldım. Elimin bundan sonra kokusu çıkıyordu çürümeye başlamıştı sonraları Adana’ya geldim. Adana’dan uçakla bu hastaneye geldim. Enkazdan öz kıyafetimizle buraya sığındık. Çokça şükür bize apotr oldu faydalı sahipleri. Şuan istediğim tahaffuz ailem üzere. Ben arabamı üstelik satmıştım o arabanın parası birlikte enkazın altında kaldı” dedi.

Share: