ENGELLİ OĞLAK, KESİMDEN KURTARILIP EMEKLİ ZOOLOJI ÇİFTLİĞİ’NE YERLEŞTİRİLDİ

Ankara’bile, dolaşma mânialı dünyaya mevrut ve kesilmesi üzere mezbahaya gönderilen 8 mahiye cedi, HAYTAP yetkililerince sahiplenilerek Bursa’daki Zahmetli Hayvan Bilimi Çiftliği’ne getirildi. Art ayaklarına tekerli yürüteç takılan ve gene hayata tutunan oğlağa ‘Miğfer’ ismi verildi.

Ankara’da hayvancılık fail ayrımsız ailenin keçisi tevellüt yaptı. İkiz doğan yavrulardan biri mânialı dünyaya geldi. Tıpkı süre bakımı yapılan mânialı cedi, kesilmesi amacıyla mezbahaya gönderildi. Bunu öğrenen hayvanseverler HAYTAP yetkililerine bildirdi. Mezbahaya giden HAYTAP yetkilileri oğlağı sahiplendi. Mukteza bakımları yapılan oğlak, Bursa’daki Mütekait Hayvan Bilimi Çiftliği’ne getirildi. Volta engelli olan oğlağın arka ayaklarına tekerli yürüteç takıldı. Bu sayede yürümeye başlayan oğlağa ‘Miğfer’ adı verildi. Oğlağın yaşamına Zahmetli Hayvan Bilimi Çiftliği’nde bitmeme edeceğini belirten HAYTAP Bursa Temsilcisi Emre Çipo, Oğlağımız bu haliyle alınıp mezbahaya götürülüyor. Hayvanseverler tarafından bize marifet verildi. Ekibimiz her an yavruyu alıp Zor Hayvan Bilimi Çiftliği’ne getiriyor. Buraya geldiğinde ayakta duracak boş yoktu. Zaruri bakımları buradaki veteriner hekimlerimiz yoluyla yapıldı. Şu anda yürümeyle ait problemleri var. Bunun için gönüllülerimiz aracılığıyla gerekli örümce yapıldı. Bildirme azından evvel haline göre çokça elan bahtiyar yaşıyor. Eskiye göre ürkekliği elan dahi azaldı. Amacımız oldukça cemi canlıları yaşatabilmek. Hayat dizge amacıyla çokça altın. Onu tanıdığımız için çokça şanslıyız dedi.

‘GÖNÜLLÜMÜZ ÖRÜMCEK HEDİYE ETTİ’

Kocaeli’nde ruhlu bire bir gönüllü vasıtasıyla yürüteç bergüzar edildiğini, oğlağa dahi yaşamını yitiren benzeri başka HAYTAP gönüllüsünün ismini verdiklerini belirten Demir, şöyle konuştu

Ciddi anlamda anemikti. Hekimlerimiz lüzumlu müdahaleleri yaptı. Şu anda henüz ongun. Mânialı olduğu üzere Kocaeli’deki ayrımsız gönüllümüz eliyle örümce bergüzar edildi. Şu anda yürütece bile uyarlanmış olmaya başladı. İsmini ‘Miğfer’ koyduk. Bizim için kızıl birisi. Şu anda hayatta değil. Bildirme azıdan onun ismini keyiflendirmek yerine HAYTAP yerine bu ismi koyduk. Şu anda Tolga burada, özge arkadaşlarıyla beraber mutlu bire bir şekilde yaşayabiliyor. Hangi mutlu bize. Tedavileri sürüyor. Hep bakımları yapılıyor. Uğrunda etraflı bir defa var. Gitgide, aklık benzeri beslenmeyle, arkadaşlarımızın bakımıyla çok daha mebzul olacağına inanıyorum. Yaşaması amacıyla rüya var. Bu haliyle de koşmak istiyor. Bu bizler için alelade çokça cesim.

Share: