Enerji Projeleri İçin Bazı Emlak Acele Devletleştirme Kapsamına Alındı

Çanakkale, Bayburt, Sivas ve Erzincan sınırları içerisinde yapılacak enerji projeleri için Cumhur Reisi Kararı ile bazı gayrimenkul tez devletleştirme kapsamına alındı.

Yapılacak erke projeleri için gâh taşınmazların acele kamulaştırılmasına dair Reisicumhur kararları, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Buna bakarak, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde yapılması planlanan Gelibolu ilçesi Doğal Gaz Boru Hattı Projesi kapsamında bazı gayrimenkul Borazan Hatları ile Yer Yağı Transfer Anonim Şirketi Umumi Müdürlüğü marifetiyle acele kamulaştırılacak.

Bayburt’un Aydıntepe ilçesine doğal gaz ulaştırılabilmesi üzere ihtiyaç mahsus RMS-A şehir antre istasyonu ve yolun yapımı amacıyla Çayırköprü köyü sınırları içerisindeki taşınmazın Erke Piyasası Aranjman Kurumu vasıtasıyla acele kamulaştırılması gerçekleştirilecek.

Ayrıca Sivas ve Erzincan sınırları içerisinde kasılma edilecek Bilfer Beyaz Zehir Çıpa İşletmeleri Enerji Aktarım Hattı’nın yapımı amacıyla bazı emlak Türkiye Cümbüş Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü marifetiyle acele kamulaştırılacak.

Share: