Emlakçılar Odası Başkanı’ndan kiracılara ikaz: Tahliye nedeni!

Salgın, sunu murat dengesinin bozulması, yabancı etkisi… Bu nedenler ilkin görünmek üzere birçok ilde aile kiralarında ciddi çoğalma yaşandı.

İstanbul’un gâh semtlerinde son ayrımsız yılda artım oranı yüzde 100’ü çoktan esbak durumda.

Hal hakeza olunca megakentte hele öğrenciler, bir tane başına karşılamakta zorlandıkları icar miktarını taksim etmek üzere familya arkadaşı kontrol başladı. Ancak İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa’dan birlikte konuya ilişik uyartı geldi.

”İŞGALCİ DURUMA BİLE DÜŞÜYORLARDI”

Genelde icar sözleşmelerinde evde birçok emanet yaşayacağına müteveccih bilgilerin kayran aldığını söyleyen Aşa, ”Genelde şahsen muhatap olunacak kişilere müstecir namına bakıyoruz. Bire Bir güç evi tutuyor eş sahibinin bilgisi doğrultusunda birlikte 3 emanet kalıyor. Ancak kiracı gittiği antlaşma sülale sahibi, kiracının familya arkadaşını muhatap alamıyor. Bir Vakitler işgalci durumuna de düşüyorlardı” dedi.

“3 birey kalacaksanız şu eşit 2 hayat kalacaksanız bu değer diyebiliyor. Bunun dışında suistimal eden kiracılarda var. Müstecir odasını kiraya veriyor” diyen Aşa, bu nitelik son zamanlarda elan de yaygınlaştığını açıkladı.

Aşa, ”Ev sahibi ile konuşulup muvafakat alınıp bu eş başka biriyle paylaşılabilir ibresi konulmalıdır. Bu namevcut ise kanunen can muhatap alınarak bire bir ayrıksı kişiye ahit veya iş hacmi edilemez” diyerek konuştu.

Kiranın yükselişi sona eriyor

 

Hane piyasası alarm veriyor: Icar zamları rekor takanak doğurdu!

 

Kira fiyatları pes dedirtti: 1+1 daireler üstelik 15 bin TL

 

Erdemli kiralar sunu çokça onları vuruyor

 

Share: