Elazığ, Mardin ve Siirt’te öğrenciler eğreti geçitlerini “Hayata ihtiram duruşu” sloganıyla kırmızıya boyadı

Elazığ, Mardin ve Siirt’te ilkokul öğrencileri marifetiyle İçişleri Bakanlığınca “Yayalara evleviyet duruşu, hayata ihtiram duruşu” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında yaya geçitleri kırmızıya boyandı.

Elazığ’de Martir Senet Gaffar Ortaokulu önünde trafikte eğreti önceliğine dikkati koparmak ve güdücü duyarlılığını çoğaltmak üzere başlatılan kampanya kapsamında izlence düzenlendi.

Öğrencilerle bulaşan geçidini kırmızıya boyayan Vali Ömer Toraman, burada yaptığı konuşmada, trafikte geçici önceliğine dikkati başlamak üzere öğrencilerle etkinlik yaptıklarını söyledi.

Ilbay Toraman, İçişleri Bakanlığının trafik kazalarının, kazalarda ölümlerin ve yaralanmaların azaltılması, trafikte yayalara dikkati iletilmek amacıyla Türkiye genelinde faaliyet yürüttüğünü anlattı.

Mardin

Mardin’üstelik eşkal Artuklu ilçesinde Gülser-Mahmut Tatlıdede Ortaokulu önünde planlı etkinlikte, Vali Mahmut Demirtaş, öğrencilerle bulaşan geçidini kullanarak yolun karşısına geçti ve eğreti geçidini kırmızıya boyadı.

Demirtaş, açar sürücülerine kampanya üzerine bilgelik verdi.

Trafik kazaları ve fert kayıplarını arz organ indirmeye çalıştıklarını aktaran Demirtaş, “2030 yılına büyüklüğünde yayalarda can kayıplarını yüzdelik 50 oranında indirmeyi amaçlıyoruz. Bunun için da hem yayalarımızın hem üstelik sürücülerin bilinçlendirilmesi için tıpkısı kampanya başlattık. Vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmeyi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Siirt

Siirt’te ise Atatürk İlkokulu önünde düzenlenen programa, Türk bayraklarıyla katılan öğrenciler, trafikte geçici önceliğine dikkati çekti.

Vali ve Belediye Başbuğ Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, kampanyada öğrencilerle yaya geçidini kırmızıya boyadı, sürücülere trafik kurallarıyla ilgili broşür dağıttı.

Hacıbektaşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafikte gelgeç önceliğine dikkati bürümek üzere diyar genelindeki arızi geçitlerinin kırmızıya boyanmaya başlandığını belirtti.

Kampanya ile ait gelgel ve öğrencilerle farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Hacıbektaşoğlu, şöyle konuştu:

“Siirt’te olan kazaların yarısından dahası yayaların karıştığı kazalardır, yayalara çarpma kazalarıdır. Bunların yarısından fazlası birlikte 18 yaş altı muvakkat kazasıdır. Nedeniyle yapılacak farkındalık çalışmaları önemlidir.”

Programa, İl Milli Yetişek Müdürü Bahir Yazar, İl Kurnaz Komutanı Tuğgeneral Emrullah Şişman, İl Güven Müdürü Kağan Yıldırımoğlu ve öğrenciler katıldı.

Share: