Elazığ haberi! Beyaz Zehir işçilerinin sonuç durumunu İstanbul İl Esenlik Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu açıkladı

Maden işçilerinin sonuç durumunu İstanbul İl Keyif Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu açıkladı

Prof. Dr. Eksiksizlik Memişoğlu: “Seçkin günümüz henüz iyiye gidiyor, herhangi bir makule çabayı harcıyoruz”

“İlk baştaki çok nazik risklerden azalmış durumda riskimiz”

İSTANBUL – İstanbul İl Afiyet Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, tedavilerine İstanbul’birlikte devam edilen beyaz zehir işçilerine ilişik, “Etkili bire bir otama süreci var, her çeşit çabayı harcıyoruz. İlk baştaki çokça büyük risklerden azalmış durumda riskimiz, her günümüz elan iyiye gidiyor. Birkaç günlük süreçler değil bunlar, süreç az buçuk henüz bitmeme edecek, inşallah kâffesi şifa ile taburcu edilir” dedi.

Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana mevrut patlamada 41 iştirakçi hayatını kaybederken 6’sı tedavi üzere Afiyet Bakanlığı’na ilgilendiren cankurtaran uçaklarla İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Site Hastanesi’ne getirilmişti. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Eksiksizlik Memişoğlu İstanbul’dahi otama gören 6 maden işçisinin akıbet durumuna ilişkin İhlas Malumat Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 6 maden işçisi üzere müstelzim bütün müdahalelerin yapıldığını ifade ederken otama sürecinin sürdüğünü rapor etti.

“Kederli hastaları tahakküm hastalardır, çok mebzul müdahale edilmiş”

6 beyaz zehir işçisinin Çam ve Sakura Site Hastanesi’ne getirilmesine ilişik değerlendirmelerde bulunan İstanbul İl Esenlik Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu şöyle konuştu:

“Çam ve Sakura Site Hastanesi’hangi gelmesinin sebebi; hastanenin fiziki, eş gücü anlamında dahi çok mükemmel olması, kederli vakaları sair travmalar kabil değil, izdıraplı vakaları çabucak beş altı branşın değil hastanedeki hep zir yapının ve insan gücünün bol olmasıyla yönetilebilecek hastalar. Hastalık; çünkü genel cerrahinin yanı sıra plastik cerrah, bununla bu arada enfeksiyon uzmanları, göğüs hastalıkları, bati bakımcılar, karaciğer uzmanları hepsinin beraber kıyak olduğu alanlarda yönetilebilir hastalar. Üzüntülü hastaları print hastalardır, aynı trafik kazası üzere değildir, bilcümle özge fonksiyonları üstelik bozar. Cildi takkadak koruyucu kat yerine düşünmemek geçişsiz. Deri kayıplarında bilcümle vücudun metabolik dengesi, immün dizge dediğimiz; vücudu koruyucu sistemlerin hepsinin yönetilmesi müstelzim tıpkı deprem şekli. O nedenle Başakşehir Çam ve Sakura Site Hastanesi bunlarla ait Türkiye’nin bildirme ferah ast yapıya, insan gücüne erbap hastanesi olmasından kontekst hastalar buraya geldi ve gelmesi da haddinden fazla mebzul oldu. Çünkü oradaki özellikle Mustafa hocamız doğmak için bütün izdıraplı üstüne özellikli bilgileri olan, haddinden fazla spesifik insanlar. Onlar geceli gündüzlü bu işlerle ilgili hizmet veriyorlar, insanlarımızı iyileştirmeye çalışıyorlar. Çokça dolgunca müdahale edilmiş, ben ziyaretimde bile gördüm. Genel cerrah yerine de gördüğüm şu; çünkü bu vakalarda evvel 8-24-48 saatte şayet nakit regülasyonunu dolgunca yaparsanız o dengeyi tutturursunuz ki hastaların hepsinde böyle ongun benzeri regülasyon ergin ve bu devam ediyor”

“Seçme günümüz henüz iyiye gidiyor ancak proses az buçuk henüz bitmeme edecek”

6 eroin işçisinin tedavisindeki sonuç duruma ilişkin açıklamalarda mevcut İstanbul İl Afiyet Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu şöyle konuştu:

“Benzeri hastanın düşünün kim pansumanı 2,5-3 saat sürüyor. Bunu her daim gerekli giderek yapabilir yapıda tıpkısı hastaneden bahsediyoruz ve çok dinamik tıpkı ekip gördüm, hareketli tıpkısı tedavi süreci var. İnşallah bütünü iflah ile taburcu edilir. Tabi dualarımız hepsinin iyileşmesi, kol, hastane bizler değme tür çabayı harcıyoruz, inşallah sonucu gür peki. Izlem ediyoruz şu anda bu tıpkı süreç, birkaç günce süreçler değil bunlar, beş altı haftalık süreçler, hastanın seyri eke. Şu anda 6 hastamız var, benzeri tanesi filhakika inhalasyona mecbur etkilenmişti. Tıpkısı tanesi bile şu anda solunum cihazından ayrıldı. Değişik hastalarımız birlikte strateji ediliyor amma proses biraz daha devam edecek. Yeryüzü azından şöyle söyleyeyim; önceki baştaki çokça şişman risklerden azalmış durumda riskimiz, temas günümüz henüz iyiye gidiyor, inşallah elan iyiye masraf. Kâffesi geldiği ant elhak faziletkâr riskliydi bu riskler değme aktarılma azalmaya meyletmiş durumda proses gani gidiyor ama bu ne kadar sonraları netleşir bunlar peyderpey anlatım edilebilecek şeyler. 4 hastamız halen daha vücutlarında büyük yanık olanlarda özellikle tedaviyle düzeltmeye çalışılan alanlarda hizmet veriliyor. Sanıyorum haddinden fazla yakın zamanda henüz iyiye gidebileceğini tabir edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Share: