Elazığ GSB, milli atlet Hasan Turğut’u nakil etti

Terbiye tedris hayatını Elazığ’da tamamlayan ve atletizme Elazığ’da başlayan Hasan Turğut, Batman Yer Yağı Kulübü’nden Elazığ Deneyimsizlik ve Spor Kulübü’ne aktarma oldu.

Yetişek öğretim hayatını Elazığ’da bitiren ve atletizme Elazığ’da başlayıp henüz sonraları 6 yıl Elazığ’da 10 sene ise muhtelif kulüpler hesabına yarışan Hasan Turğut, 10 yıl bilahare Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’ne ansız döndü. Çeşitli branşlarda ve birçok kulüplerde yarışan Turğut, ‘800, 1500, 3000, 5000, 10000, Yarı Maraton ve Tekmil Maraton branşlarında Türkiye’üstelik birincilik, ikincilik ve üçüncülük koyulmak için daha bir nice dereceler elde etti. Hasan Turğut Karı-Gücük Ay aylarındaki maraton yarışlarına dolgunca hazırlandığını ve iddialı olduğunu rapor etti.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Elazığ’da bilgili esbak ve tafsilatlı yıllar Elazığlı antrenörlerle çalışmış Hasan Turğut’un Cahillik ve Spor Kulübünde olmasından mutluluk duyuyoruz. Hasan’ın hem ilimize hem dahi ülkemizi çokça gani olta edeceğine inanıyoruz. Kendisine bundan ahir yarışmalarda başarılar diliyoruz” dedi. – ELAZIĞ

Share: