Ekincilik Kampüsü’nde yetiştirilen silajlık akdarı hasadı yapıldı

Tarım Kampüsü’nde yetiştirilen silajlık akdarı hasadı yapıldı

ANKARA – Domestik üretimi çoğaltmak ve rustik kalkınmayı geliştirmek için yerel üreticilere zürriyet dağıtımından ustalık eğitime kadar birçok konuda bindi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan avrat hayvan yetiştiricileri ve siftinlik familya işletmelerine ücretsiz hayvan yemi olarak silajlık mısır desteği sağlayacak.

Gölbaşı’ndaki Ekincilik Kampüsü’nde hayvan yemi kendisine yetiştirilen silajlık darı hasadının başladığını içtimai medya hesapları üzerinden duyuran ABB Başkanı Mansur Aheste, “Ankaralı üretsin, Ankaralı kazansın istiyoruz” dedi.

Rustik kalkınma projelerine devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, rustik kalkınmayı bakmak ve evcil teksir yardım sağlamak için çalışmalarını sakır sakır sürdürüyor.

“Yeryüzü büyük hayalim Ankaralıyı ensesi kalın eylemek” diyen Büyükşehir Belediye Reisi Mansur Pahal’ın başlattığı kırsal kalkınma hamlesi seçme sabık dönem çeşitlenerek devam ediyor.

Kırsal Hizmetler Kat Başkanlığı eliyle Ankara Kalkınma Projesi çerçevesinde ekilen silajlık darı hasadının başladığını içtimai medya hesapları üzerinden duyuran Vahim şu ifadeleri kullandı:

“Gölbaşı’ndaki Ekincilik Kampüsü’müzde yetiştirdiğimiz mısırlık silajın hasadına başladık. Elde ettiğimiz ürünleri hayvancılıkla uğraşan eş üreticilerimize ve aşağılık karı işletmelerine yüzdelik beniz hibeyle dağıtıyoruz. Ankaralı üretsin, Ankaralı kazansın istiyoruz.”

Yüzdelik 100 hibeyle dağıtılacak

Kadın efsanevi yetiştiricileri ve hoşur ocak işletmelerini üretimden kopmamalarını icat etmek ve kazançlı yönden arkalamak amacıyla tahminî 200 dönüm konusunda ekilen silajlık akdarı yüzdelik 100 hibeyle dağıtılacak.

Başkentte kırsal kalkınmayı destekleyen projelere devam edeceklerini tamlayan Rustik Hizmetler Ofis Başkanlığı Ekincilik Faziletli Mühendisi Yanardağ Dinçer Gölbaşı Karaoğlan Mahallesi’ndeki BAKAP Ekincilik Kampüsü’nde gerçekleştirilen mısır silajı hasadı ile ilişkin şunları söyledi:

“BAKAP arazimizde daha önce birinci işaret yerine ektiğimiz Macar fiği ve buğday karışımlarının hasadını yapmıştık. Demincek ikinci kitap adına mısır silajı hasadını yapmaktayız. Bu hasadımızın de siktirici sülale işletmeleri ile avrat üreticilere dağıtımı gerçekleştirilecek. Anif kasem ve girdi maliyetlerinin fiyat artışından etraf bu şekilde üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.”

Rustik Hizmetler Daire Başkanlığı, hayvan yetiştiriciliğinde kullanılmak amacıyla toplama ve balyalama işlemi yapılan akdarı silajlarını bire bir ay içre listesi oluşturulacak karı üreticilere ve kıtipiyoz ocak işletmelerine ücretsiz dağıtarak çiftçilerin ekonomilerine ulama sağlamayı amaçlıyor.

Share: