DÜRÜST Parti’li Ünal, Osmaniye’de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle aynı araya geldi Açıklaması

DOĞRU Fırka Kol Başkanvekili Idareci Ünal, Türkiye’nin, kriz çözücü tıpkısı mevki olarak geleceğin yükselen yıldızı olduğunu ve dünyadaki azık krizini önlediğini belirtti.

Ünal, Osmaniye Valiliğini ziyaretinde onur defterini imzaladı, Ilbay Erdinç Yılmaz ile basına kapalı görüştü.

Osmaniye Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve El Birliği Derneğini dahi mülakat fail Ünal, dernek başkanı Mehmet Altun ve üyelerle tıpkı araya geldi.

DÜRÜST Fırka’li Ünal, Kahramanmaraş’ın milli mücadele dönemlerine değinerek, “Bugünkü verdiğimiz mücadelenin hangi zeki geldiğini unutmamak lazım. Bunlar ‘bu ulus unutur’ zannediyorlar amma bu budun ariftir. Bu millet adamın gözüne bire bir bakar, onun şipşak puanını verir. Toplumsal medyada yazıp çiziyorlar ya, bunlar seçimin toplumsal medyada olacağını zannediyor. Halbuki bu milletin sessiz çoğunluğu nasıp kıymetiharbiye meseleyi. Sizler birlikte burada inşallah 2023’ün ne fehim geldiğini bile bile çalışacaksınız. Bu, siyasi aynı iş olmaktan kullanılmış ve imdi bire bir memleket meselesi haline gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Programının arkası sıra Ünal, Osmaniye Andırınlılar Teavün ve El Birliği Derneği’ni dahi ziyaret etti.

“Politikacı adı altında anti siyaset yapanlar var”

Ünal, Ahmet Şekip Ersoy Ekin Merkezi’nde düzenlenen “Sivil Cemiyet Kuruluşları Buluşması”nda yaptığı konuşmada, dünyanın sakil bir toptan hesaplı daralmadan ve krizden geçtiğini belirtti.

Kovid-19, Afganistan’daki gelişmeler, Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin-Tayvan krizine değinen Ünal, “Gelişmeler bize tıpkısı şeyi kesin namına gösteriyor kim biz, Norveç evet üstelik Finlandiya değiliz. Biz, haddinden fazla tahakküm aynı coğrafyada güçlü tıpkı ölmezlik ve istiklal mücadelesi veren, bin yıldan beridir da bu topraklarda gerçek salmış, varlığını, iddiasını, kavgasını sürdüren aynı milletiz.” dedi.

Ünal, “Kuzu postuna bürünmüş kurtlar”ın ortada dolaştığını tabir ederek, “Politikacı adı altında anti politika yapanlar var. Hastalık anti siyaset diyorum? Yöntem nedir? Siyasa, milletin iradesini sandıkta alıp, izzet yönetimine yansıtan ve yöntem üstü konularda dahi kenetlenen kişidir. Politikacı için vatan bahis konusu olduğunda gerisi teferruattır çünkü tığ, bu coğrafyada 1. Dünya ve Kurtuluş savaşlarında şunu çok kemiksiz gördük, eğer bire bir vatanınız yoksa hiçbir şeyiniz bulunmayan demektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin coğrafyasındaki mücadelesinin unutulmaması gerektiğini meni eden Ünal, çıktı bir araya gelinmesi ve bunların hatırlanması gerektiğini dile getirdi.

SELIM Tümen Ekip Başkanvekili Ünal, Türkiye’birlikte 1960-2002 yıllarında 38 hükümetin değiştiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

“Kavim seçmiş, göndermiş Ankara’ya. Darbeyle, muhtırayla, medyayla milletin seçtiği hükümet alaşağı edilmiş. Ki çözecek sorunları? Milletin derdini, sorununu kim çözer? Milletin derdini, sorununu evladı çözer. El Erki filhakika halkın temsilcileri aracılığıyla kendisini yönetmesi değil midir? Bu ülkede, Cenabıhak aşkına TBMM’nin duvarında ‘Egemenlik lakayıt koşulsuz milletindir’ yazıyor de 2007-2008’de bu ülkenin başbakanının eşini GATA’evet başörtülü diye niteleyerek sokmadılar. Unuttuk mu bunları? Güzeşte benzeri tanesi diyor ki ‘Göreve geldiğimizde tekrar eski günlerde olduğu kadar bu kusurlu uygulamaları tekrar kaldıracağız.’ Bunlara kavisli aplikasyon gözüyle bakıyor. Yani insanların anne türe ve özgürlüklerine yanlış aplikasyon olarak bakıyor.”

“60-70 yıllık sorunları çözen irade, bugünün sorunlarını bile çözer”

Türkiye’nin geçmişteki sorunlarını çözdüklerini anlatan Ünal, “Biz zaman 2005’in, 2010’un, 2015’in sorunlarını konuşuyor muyuz? Faydalı. Tığ bugün, bugünün sorunlarını konuşuyoruz. 60-70 almanak sorunları çözen emir, bugünün sorunlarını bile çözer mi? Tehlikesiz olun çözer elhamdülillah. Kâfi kim inancımızı kaybetmeyelim, oluşturulmak istenen karamsarlığa, umutsuzluğa kapılmayalım.” dedi.

Zaman, iktidara öksemek isteyenlerin dününe bakılması gerektiğine dikkati calip Ünal, şöyle devam etti:

“Zaman, bakıyorsunuz Alman ve Fransız gazeteleri herhangi bir aktarılma Türkiye ile ilgilendiren istihbarat yapıyor. Türkiye’nin defans sanayisinden ulaşıma, havacılığa varıncaya kadar başarılarından bahsediliyor. Peki bunların, bu ülkenin başarısıyla hiç mutlu olduklarını gördünüz mü? 1957’da gine çarpış girişimi var. TBMM’bile darbe girişimini araştırı komisyonu müesses. Darbe girişiminin arkasında o dönüş tekrar CHP var. O bölüm İsmet İnönü, TBMM’ye, çarpış tetkiki komisyonuna çağrılmış. Orada ‘Sizi ego birlikte kurtaramam’ demiş. Adnan Menderes radyo konuşmasında ‘Bunların, bu ülkenin hangi muvaffakiyetine memnun olduğunu gördünüz’ diyor. Bunların yapılan icraatlardan hangisini takdir ettiğini gördünüz? Hiçbir şey değişmemiş. O zaman de öyleydiler, bugün dahi böyleler.”

“Libya’da Hafter’i, Suriye’üstelik Esed’i desteklerler”

AK Fırka’li Ünal, kavim olmanın, üzüntüde ve sevinçte bire bir ve bu arada olma anlamına geldiğini belirterek, şunları dile getirdi:

“Bu talih yerli araba yapar, yapmaya kalkışır ‘yapamazsınız’, fabrikanın temelini atarsınız ‘kuramazsınız’, fabrikayı yaparsınız ‘üretemezsiniz’, üretirsiniz ‘satamazsınız’, satarsınız ‘bu yerli değil kim’ derler. doğal gaz bulursunuz, ona dahi sevinmezler. Terörle mücadelede başarıya ulaşırsınız, bahtiyar olmazlar. 30 yıldan beri Karabağ’da Minsk Üçlüsü’nün çözemediği cömert Azerbaycan’ın nehiy altındaki topraklarını, Karabağ’ı Türkiye özgürleştirdi. Bunlar bahtiyar oldular mı? Olmadılar. Libya’üstelik Hafter’i, Suriye’de Esed’i desteklerler. Şarki Akdeniz’dahi Yunan tezlerini savunurlar. Tanrı aşkına aynı misil de şu milletle bu arada sevinin, şu milletle alay malay üzülün bile tığ üstelik ‘tığ aynı ve beraberiz’ diyelim.”

Türkiye’nin, acun genelindeki Kovid-19 kaynaklı sıkıntılardan zait ayrışarak çıkacağını belirten Ünal, “Türkiye kriz dekoder, çözüm kapasitesi erdemli ayrımsız ülke yerine geleceğin yükselen ve ışıltılı yıldızı. Hububat krizinde Türkiye adeta kilitleri açtı ve nazik benzeri azık krizini önledi. Sevindiler mi? Faydalı. 59 devlet Türkiye’yi, Recep Tayyip Erdoğan’ı alkışladı. ABD’da Pentagon’un bozuk müsteşarı ‘Recep Tayyip Erdoğan Nobel Sulh Ödülü’ne namzet gösterilmelidir’ dedi ama bunlar sevinmedi. Bunların bu ülkeyi tebcil etmek, mübalağa etmek kadar aynı amaçları türlü mi?” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin önü sonuç merhale zahir”

Usta Ünal, ülkenin savunma sanayisindeki gelişimine değinerek, “Bugün Türkiye hamdolsun, defans sanayisinde yüzdelik 20 yerlilik oranını yüzde 80’lere çıkardı. Geri, Fransız ve Alman basını ‘Savunma sanayisinde bundan sonra kendisine yeten bire bir Türkiye var’ dedi. 2012’da Amerika’dan silahlı insansız hava aracı istedik, vermediler. Hep bunları yaptık. 20 senede bunları yapanlar, Tanrı’ın izniyle önümüzdeki 20 senede neleri yapar?” dedi.

Türkiye’nin önünün boş olduğunu vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

“Deneyimiyle, birikimiyle, potansiyeliyle talimli adam kaynağıyla imdi Türkiye’nin önü serencam aşama yıldızlı. Türkiye bulunduğu yasakçı itibarıyla teminde, tedarik zincirinde, lojistikte, üretimde, istihdamda, ihracatta, büyümede, şu anda rekorlar üzerine rekorlar kırıyor. Sıkıntılarımız, sorunlarımız var tamam ama şurası unutmayın. Bu ülke o kadar balaban sorunları ve sıkıntıları çözdü ki… Biz iktidara geldiğimizde şevket topladığı her 100 teklik verginin 86 lirasını faize veriyordu. Tığ zaman bunu, yüzdelik 12’ye indirdik. Azamet bütçesinin yüzde 44’ü faize gidiyordu. Hamdolsun bu mesail çözüldü. Türkiye okkalı anlamda gelişigüzel alanda balaban mesafeler hatim etti. İnşallah bundan ahir süreçte önümüz elan zahir. Kâfi kim kendimize, ülkemize güvenelim. Kuzu postu giymiş çakalları, kurtları gür tanıyalım.”

Ünal, toplantının peşi sıra Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki kaynak bölgesinde cebe kazası sonucu martir olan Yaya Kontratlı Asker Atakan Şarap amacıyla ailesinin evinin önüne kurulan taziyet çadırını mülakat etti, şehidin annesi İlknur ve babası Ulvi Şarap’a başsağlığı diledi.

Ziyaretlerinde Ünal’a, DOĞRU Parti Osmaniye milletvekilleri İsmail Kayaç ve Alperen Durmuşoğlu ile DÜRÜST Tümen Osmaniye İl Başkanı Seydi Gülsoy birlikte haremlik etti.



Share: