DÜRÜST Parti’li Ceylan: Gönüllü yer müfettişliği kurulmalı

DÜRÜST Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, “Belde kirliliğinin önüne bırakmak için gönüllü mekân müfettişliği kurulmalı. Fahri kasaba müfettişleri ile doğaya ve çevreye çöp bırakanlar hakkında iş yapılarak, koca aynı caydırıcı fariza yapılmış olacaktır” dedi.

AK Tümen’li Ahu, TBMM’de ‘Tabiat gübürlük değildir’ mevzulu basın toplantısı düzenledi. Ahu, kasaba kirliliğine ilgi elde etmek üzere Ankara’da çektiği fotoğrafları gazetecilere göstererek, “Doğada kırıcı benzeri yararsız sorunuyla cebin karşıyayız. Ülkemiz doğası adeta bir çöplüğe dönüştü. Doğada, öğün kenarında, sarih alanda; onlarca yıl kaybolmayacak ilkin içki şişe başlamak üzere plastik, mızrap, vasıta lastikleri, torba, kağıt ve batarya kadar onlarca zümre atık maddeye rastlayabiliriz. Sözde buralara atılan çöpleri toplayacak bünye veya şahıslar varmış üzere bir nice şuursuz dirilik çöplerini, sigara izmaritlerini, ambalaj atıklarını pervasızca ve sorumsuzca doğaya atmaktadır” dedi.

‘GEREKLİ CEZAYI VERMELİYİZ’Doğada piknik eden bir nice iskele babası kişinin, çöplerini olduğu gibi bırakarak doğayı kirlettiğini söyleyen Ahu, “Birçok emanet arabada seyir halinde giderken çöpünü, atığını, sigara izmaritini çokça ferah ferah yola atabilmektedir. Hepimize ilişkin olan doğamızı korumak ve kirletmemek esas görevimiz olmalıdır. Doğamızı ve çevremizi kirleten bu sorumsuz kişileri eğitmeli, bilinçlendirmeli, uyarmalı ve gerekli cezayı vermeliyiz” diyerek konuştu.

Doğaya ve çevreye bilinçsizce bırakılan, atılmış yararsız sorununu çözmek amacıyla fahri mekân müfettişliği uygulamasına görevlendirmek gerektiğine vurgulayan Ceylan, “Huy dostlarından oluşacak gönüllü kasaba müfettişleri ile doğaya ve çevreye çöp bırakanlar üzerine muamele yapılarak, koca bir caydırıcı fariza yapılmış olacaktır” dedi.

Share: