DÜRÜST Partili Ateş Parçası Ünal’ın “Cumhuriyet dilimizi namevcut etmiştir” sözlerine aynı aksülamel birlikte Kemal Kılıçdaroğlu’ndan: Devir bilmiyorlar

SELIM Fırka Takım Başkanvekili Yırtıkça Ünal’ın Cumhuriyet ile ait sözleri tepki çekmeye devam ediyor. Ünal’a MHP lideri Ihtişam Bahçeli’nin peşi sıra bire bir reaksiyon da CHP Umumi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Bahçeli benibeşer vermeden Ünal’a yüklenirken, Kılıçdaroğlu içtenlikle sözlerini eleştirdi.

“HURAFELER İLE TARİH ÖĞRENİLMEZ”

Partisinin takım toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Altını tıpkı zamanda tıpkısı hars devrimidir, yeniden doğuştur. Halkın yemeden içmeden yüzdelik 10’unun kıraat çit bildiği bire bir bakiye makbuz. Kavim mekteplerinin ardı sıra köy enstitülerinin kurulmasının temel nedeni budur. İnsanlar okusunlar, öğrensinler diye niteleyerek. Şimdi Ekin Bakanlığı yapmış, DÜRÜST Fırka’de Kol Komutan Vekilliği özne biri olan Uz Ünal kalkıyor, tıpkısı açıklama yapıyor. Çağ bilmiyorlar, hurafeler ile çağ öğrenilmez rüfeka. Gerçeklerle öğrenilir. Sen on paralık Karacaoğlan dinlemedin mi kardeşim? Tertemiz tıpkı Düpedüz var. 17’nci, 18’inci yüzyılda bu insanlar tertemiz bir Türki ile hangi yazdılar ne söyledilerse bugün hepimiz biliyoruz. Yunus Emre, ‘İlim incelik bilmektir, tafsilat kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsen hanice okumaktır’ diyor. Daha hangi desin Yunus. Sen Yunus’u dahi bilmiyorsun.” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ’DE TEPKİ GÖSTERDİ

Bahçeli’birlikte bugün yaptığı konuşmada âdem evladı vermeden Ünal’a yüklendi. Bahçeli, “Cumhuriyet Altını’in Türk kültürüne, Türk diline, hatır setlerimize beis verdiğini sav edenler mutsuz, tarifsiz ve temelsiz tıpkısı yanlışın pençesindedir. Civar yargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyet’in anlaşılması ve anlatılması gibi değildir. Bugünkü Türkçemizle bellek oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, afaki gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, sonunda katışıksız çekinmezlik eksikliğidir” dedi.

MAHİR ÜNAL HANGI DEMİŞTİ?

DOĞRU Fırka Grup Başkanvekili Mahirane Ünal, Kahramanmaraş Arsıulusal 8. Betik ve Firez Fuarı’nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı: “Tarihteki sunu anif kültürel bükülme Türkiye’üstelik yaşanmıştır. Örneğin Fransız Devrimi rastgele şeyi yıkmıştır ama lügate yani dile dokunmamıştır. Tekrar bildirme anif devrimlerden bir tanesi MAO’nun Çin’bile yaptığı kültürel devrimdir ve o da dile dokunmamıştır. Ama maalesef bir hars devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, kısacası hep düşünmemizi bulunmayan etmiştir.”

Share: