DÜRÜST Fırka Kol Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta konuştu Açıklaması

YANLIŞSIZ Parti Grup Başkanvekili Dirayetli Ünal, “Dünyayı muntazır iri ayrımsız azık krizi, hububat krizi varken, Cumhurbaşkanı’mızın iradesiyle besin krizi, tahıl krizi hamdolsun çözüldü.” dedi.

Ünal, Büyükşehir Belediyesince Göksun ilçesinde yaptırılan Arslanbey Kavim Konağı ve Bahçesi ile Kent Meydanı küşat törenindeki konuşmasında, bir zamanlar yaşanılan zor günlerin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Ülkenin tahril güvenliğini destek olmak, yer bütünlüğünü tedarik etmek, terörü kaynağında yok etmek üzere terörle mücadele edildiğini hatırlatan Ünal, “Bakıyorsunuz, içeride terörle, teröristle ilişkin övgüler dizenleri görüyorsunuz. Bu kavgayı neden verdiğimizi unutmamak lazım. Bizim mücadelemiz, Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadelesi cılız tıpkı kuvvet mücadelesi değil, bu milleti ayağa kaldırma mücadelesidir.” diye niteleyerek konuştu.

Ünal, 1960-2002 yıllarında milletin seçtiği hükümetlerin darbeler ve muhtıralar zımnında sayı farkı 1,5 yıl görevde kalabildiğini anımsatarak şöyle konuştu:

“Hani el erki, halkın temsilcileri tarafından kendisini seçmesiydi. 2002’den bu yana parçalanmamış seçimleri kazındık. Biz kazanmadık, ulus bizi teveccühü ile özlük iradesinin temsilcisi olarak seçti. Eğer demokrasiden bahsediyorsanız milletin seçtiğine çekinmek duymayı öğreneceksiniz. Çünkü biz orada kavim adına bulunuyoruz.”

YANLIŞSIZ Tümen hükümetlerinin ülkenin 80 yıllık sorunları çözdüğünü ve zaman bile sorunları çözmeye kadir olduğunu vurgulayan Ünal, iktidarları öncesinde toplanan vergilerin yüzdelik 86’sının faize gittiğini fakat zaman bu rakamın 11’e düşürüldüğünü aktardı.

Bugün pandemi ile başlayan ve alelhusus Rusya- Ukrayna Savaşı ile devam fail, cümle dünyada yaşanan aynı rehavet olduğunu anlatan Ünal, şöyle devam etti:

“Bilcümle ülkeler konuşu anlamda küresel daralma yaşıyorlar ve bugün Türkiye, bu krizlerde liderliğiyle ülkü çözücü, yüksek çözüm kapasitesiyle dava çözen tıpkısı mevki konumunda. Zaman Cumhurbaşkanı’mız, BM Genel Sekreteri Guterres ile aynı ülkü dekoder buyuru yerine nerede? Ukrayna’bile. ve yeniden dünyayı muntazır iri ayrımsız besin krizi, tahıl krizi varken, Cumhurbaşkanı’mızın iradesiyle azık krizi, hububat krizi hamdolsun çözüldü. Çünkü DOĞRU Öğür’nin ve Cumhurbaşkanı’mızın iri bire bir çözüm kapasitesi var. Hal bizim unuttuğumuz bir şeydi. Türkiye hamdolsun sadece Türkiye’nin değil, lehçe ve global ölçekte üstelik sevgili çözücü aynı oyuncu konumundadır. Kâfi kim kendimize güvenelim, ülkemize güvenelim ve geleceğimize umutla bakalım.”

Muhalefetin yapılan hiçbir icraattan bahtiyar olmadığını dile getiren Ünal, millet olmanın sevinçte ve tasada benzeri olmaktan geçtiğini vurguladı.

Ünal, Türkiye’nin yaşanan toptan krizden bile güçlenerek zait ayrışacağını rapor ederek şunları kaydetti:

“20 yıl ilk deselerdi ki ‘Türkiye savunma sanayisinde dünyada oyun değiştirici bir konuma gelecek’, ‘Türkiye, gıda krizini, tahıl krizini çözecek’, ‘Türkiye bölgesinde erdemli çözüm kapasitesiyle Şarki Akdeniz’da, Karabağ’de, Libya’dahi, Suriye’dahi terörün belini kıracak’ insanlar bakardı. Hamdolsun geçtiğimiz 20 yılda Türkiye iri hayalat gerçekleştirdi ve inşallah daha çok dahi ikinci 20 yılımızda henüz şişman işlemler başaracağız. Çünkü tığ, bu milletle beraber cereyan ediyoruz. Bu millete yaslananın evelallah sırtı yere gelmez.”

Usta Ünal’a Vali Ömer Faruk Ateşin, SELIM Öğür Kahramanmaraş milletvekilleri Mehmet Cihat Sezal ve Ahmet Özdemir ile Büyükşehir Belediye Reisi Hayrettin Güngör, İl Itimat Müdürü Salim Cebeloğlu, Arslanbey’in torunu Mahmut Toğuzata ile ilçe uray başkanları ve ilgililer haremlik etti.

Töreninin arkası sıra Ünal ve beraberindekiler, kaymakamlık merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.



Share: