Dükkanında kadem atacak kayran kalmadı: 50 yılda yüzlerce elektronik kayıt unutuldu

Kastamonu’üstelik etkili 70 yaşındaki cıvıltı ustası, 50 yıldır tamirat üzere bırakılan ve unutulan eşyaları hisse senedi yerinde biriktiriyor. Unutulan eşyalar sebebi ile hamle atacak kayran kalmayan gelişim yeri görenleri hayrete düşürüyor.

Kastamonu’üstelik ateş parçası Veysel Karakaya (70), yer merkezindeki iş yerinde 50 yıldır bozulan elektronik ürünleri tamir ediyor. Yaşına karşın işinin esasen ayrılmayan Karakaya, iş yerine onarım amacıyla getirilen ve unutulan eşyaları ise 50 yıldır gelişim yerinde biriktiriyor. İş yerinin gelişigüzel yerini şamil elektronik eşyalar, görenleri ise hayrete düşürüyor. İş yerinde hamle atacak kayran bırakmayan eşyalar, vakit kaybetmeden Veysel Karakaya’nın çalışabileceği kadar tıpkı boş düz bıraktı. Karakaya ise sahipleri tarafından uzun yıllardır alınmayan eşyaların parçalarını onarım ettiği elektronik cihazlarda kullanıyor.

“Torunlarımı şakirt adına alamıyorum zira dükkanımda meydan namevcut”

Ölene büyüklüğünde mesleğini bitmeme ettireceğini anlatım eden Karakaya, “Müşterilerin unuttuğu, alamadığı ürünlerle dükkan doldu taştı. İşime hadim malzemeleri de ahzetmek zorunda kaldım. Bazı Bazı hiçbir yerde namevcut tıpkı zerre geçişsiz oluyor, buradan alıp takıyorum, müşteriler dahi seviniyor. ‘Neredeyse parçası bulunmuyor, atacaktık’ diyenler üstelik var. Vatana millete müfit olmaya çalışıyorum. Çok para kazanılmıyor bu işlerden, elimden geldiğince çalışıp müşterilere yardımcı olmaya çalışıyorum. Ömrümün yettiği yere kadar dahi bu çalışmalarım devam edecek. Torunlarımı şakirt yerine alamıyorum zira dükkanımda saha namevcut. Bana yetecek büyüklüğünde düzlük var. Bu durumdan şikayetçi değilim, çünkü geçişsiz olan parçalar. Yeri geliyor tıpkısı oyuncak araba tekerleğini süpürgenin ayaklarına dahi takıyorum. Hakeza servet kazanıyorum. Başkasına bakarak ‘Ne lüzum var’ denen malzeme bana haddinden fazla ihtiyaç oluyor. Yeri geliyor küçümencik bire bir parçadan çok nukut kazanıyorum. Burada rahat ve huzurluyum. Hakeza aynı kayran olmasa bile yaşamam imkansız, yeryüzü uygunu benim için böyle benzeri düz. Saç kurutma makinesi, düzleştirici, mikser, blender, robot kabilinden şeyleri fayrap etmek birlikte benim için iri aynı tabiat. Adına bakarak bin TL’lik adisyon çıkartılan bir işi ego 50, 100 TL karşılığında yapıyorum. Gelen müşteriler de çok memnun kalıyorlar” dedi. – KASTAMONU

Share: