Döner çeşitlerine benzeri yenisi daha eklendi: kaşar döneri

Döner Kebap çeşitlerine bire bir yenisi daha eklendi: kaşar peyniri döneri

İZMİR Iye Bölgesi Kars-Ardahan- Iğdır Dernekler Federasyonu (KAIDER), İzmir’de bire bir ilki gerçekleştirerek, ağız ağıza kaşar peyniri peynirinden oluşan döner yaptı. Lansman günleri çerçevesinde planlı etkinlikte vatandaşlar, kaşar peyniri peynirinden yapılan dönere çetin ilgi gösterdi.

Veli Bölgesi Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu (KAIDER), alışılmışın dışına çıkıp, ten ve tavuk dönerin namına benzeri ilki gerçekleştirerek ağız ağıza kaşar peyniri peynirinden oluşan döner sermaye yaptı. Kahvaltı sofralarında görmeye alıştıkları kaşar peynirini döner sermaye tezgahında gören vatandaş, şaşkınlığını gizleyemedi. Kültürpark Fuar alanında, 3- 6 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Kars-Ardahan-Iğdır Lansman Günleri çerçevesinde takılan kaşar peyniri döner sermaye, vatandaşlardan alçak sargı gördü. Kaşar Peyniri döneri istihbar etmek talip vatandaşlar, döner tezgahı uğrunda derya oluşturdu. Meşhur Kars kaşarından hazırlanan döneri tadan vatandaşlar, kaşar döneri beğendiklerini ve tadının farklı olduğunu söyledi.

“Amacımız; bölgemizi İzmir halkına tanıtmak, onlara sevdirmek”

İzmir’de ilk defa düzenlenecek Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleriyle ait dolay tanıtım programında mütekellim Dernekler Federasyonu Başkanı Ağır Sıklet Çipo, “Biz İzmir’de 30 derneğimiz ile alay malay benzeri karar aldık. İzmir’de ilk defa düzenleyeceğimiz Iye Bölgesi Kars-Ardahan-Iğdır Lansman Günleriyle ilişkin tıpkısı izlence hazırladık. Fuar merkezinde düzenlenecek olan tanıtım günleri üzere bir dolay tanışma namına bu programı yarmak istedik. Perşembe haset bizim Kültürpark Fuar Alanında dört dönüş devam edecek olan benzeri etkinliğimiz olacak. Bu izlence içerisinde tarihimiz, kültürümüz, örfümüz, adetimiz, ozanlarımız, Kafkas ve halkiyat ekibimiz ile alay malay, bu kararları alıp hemşerilerimize sunu gür şekilde etkinlik yarmak istedik. Bizler bölgemizi biliyoruz. Amacımız; bölgemizi İzmir halkına öncelemek onlara sevdirmek” dedi.

kaşar peyniri döneri ilk defa İzmir’de yapıldı

kaşar peyniri dönerini ilk kez İzmir’de yaptıklarını belirten Çipo, şöyle devam etti: “Burada 50 ila 100 kilo arası Kars kaşarı döneri ikramı yapıldı. Bizler İzmir’de aynı ilki gerçekleştiriyoruz. Sucuklu dönerimiz var, tavuk dönerimiz var, et dönerimiz var illet kaşar dönerimiz olmasın? Fuar merkezinde bunların daha ilavesi ve devasa kaşar peyniri döneri olacak. Vatandaşımız doyasıya kaşar peyniri dönerini yiyebilir. Yöremize ilişkin mahsulat ve sanatçılarımız de etkinliğimizde bizlerle birlikte olacak. Yekpare halkımızı orada kısaltmak istiyoruz. İnşallah bu organizasyonların devamı sağlık.”

Share: