Dominant felaketinin yaralarını temizlemek için otizmli kollar Kumluca’da

Antalya’nın Kumluca ilçesinde yaşanan yeğin felaketinin arkası sıra bölgede hayatın normale dönmesi üzere başlatılan çalışmalar sürüyor.

AFAD ve Türk Kızılay öncülüğünde hesaplı müzaheret dağıtımlarına değişik sivil toplum kuruluşları bile bindi veriyor.

Bu kapsamda, Akdeniz Içe Yöneliklik Spor Kulübü Derneği üyelerince hazırlanan sililik ve besin malzemelerini içeren müzaheret kolileri dahi afetzedelere ulaştırıldı.

Dernek Başkanı Deste Çileli, AA muhabirine, selden etkilenen vatandaşların doğrulamak istediklerini söyledi.

Bölgeye otizmli çocuklarla gelerek dayanışma için farkındalık mesajı isnat etmek istediklerini nâkil Çileli, “Tek tesellimiz birey kaybımızın olmaması. Devletimiz elhak bilcümle imkanlarını seferber etmiş durumda. Tığ üstelik afetzedelerin yanında olduğumuzu göstermek istedik.” ifadelerini kullandı.

Dernek üyelerine zevcelik eden, Antalya Bilgisizlik ve Spor İl Müdürlüğü Muratpaşa Toyluk Merkezi Müdürü Süleyman Şans birlikte dominant sonrasında çoğu evin çökelge içre kaldığını ve kullanılamaz ayla geldiğini kaydetti.

Yıldız, geçmiş günden itibaren afetzedelerin birlikte olduklarını tabir etti.

Otizmli çocuğuyla selin yaşandığı ilçeye revan görmez Ramazan Ağızcıl, “Kumlucalıların terviç etmek ve onların duygularını sarılmak istedik.” dedi.

Bölgede işyar toyluk merkezi gönüllüleri, müzaheret dağıtımı üzere gelen 15 otizmli çocuğa zevcelik etti.

Evlerde süren sililik çalışmalarına bindi veren, sokaklardaki moloz ve mil birikintilerinin temizlenmesine destek olan topluluk üyeleriyle kardeş kardeş eden afetzedeler da baskın çabucak yaşadıklarını anlattı.

İlçede 11 Aralık’ta sağlam yağış sonrası meydana gelen hâkim zımnında tarım alanları uymazlık görmüş, tıpkı çokça ev ve hareket yeri ile araçlarda hasar oluşmuştu.

Share: