DOĞRU Parti’li Ünal: Bizi kavim getirdi, esasen bu aziz milletin kararı götürür

SELIM Fırka Kadro Komutan Vekili Uz Ünal, “İktidarı, ulus belirler. Bizi ki getirdi? Bizi bu millet, getirdi. Peki, bizi kim götürür? Yeniden bu ermiş milletin kararı götürür. Bugün hamdolsun, bu ülkenin evlatları, milli egemenliğe eş huruç” dedi.

DÜRÜST Tümen Kol Başbuğ Vekili Ünal, bir sıra toplantıya katılmak için Osmaniye’ye geldi. İlk yerine Bostan Şehremaneti Başkanlığı’nı konuşma eden Ünal, henüz sonraları Halk Ekmek Fabrikası Ana Atma Töreni’ne katıldı. Törende konuşan DOĞRU Fırka’li Ünal, ülkesini muhip, ülkesine aşırma insanların hizmetini engellememek gerektiğini vurguladı. 1991 ile 2002 yılları arasında Türkiye’bile 10 hükümetin değiştiğini hatırlatan Ünal, “Sizlerin seçip, Ankara’ya gönderdiği gelişigüzel hükümet 1 sene ancak görevde kalabildi. Bunu düşünelim. 1960 ile 2022 arasında 42 yılda 38 hükümet değişti. Burada politika boşaltmak namına bunu söylemiyorum. Bire Bir belirleme yerine söylüyorum. Tamam, şu soruyu soralım. 1960 ile 2002 arasında bu milletin seçip, Ankara’ya gönderdiği hükümetler sebep 1,5 yıldan aşkın fariza yapamadılar? Bu sorunun cevabı balaban. Devletle ait kararları kim vermelidir? Bu sorunun cevabı birlikte önemlidir. Evet, 1960 ile 2002 arasında 42 yılda 38 sunum hükümet değişmişse kavim nasıl iktidar olacak? Buradan seçmiş göndermişsiniz. Darbeyle indirilmiş. Seçmiş, göndermişsiniz. Muhtırayla indirilmiş, seçmiş göndermişsiniz. Tıpkısı elan darbeyle indirilmiş. Seçmiş göndermişsiniz. Muhammes çetenin ilanıyla indirilmiş. İndirilmiş bile indirilmiş. Tamam, bunları ki indirmiş? Budun iradesi üzerinde vesayet kuranlar indirmiş. ‘Ulus devleti yönetemez, devleti tığ yönetiriz’ diyenler, indirmiş. Bu millete ‘Göbeğini kaşıyan koca, bidon kafalı’ diyenlerin indirmiş” diyerek konuştu.

’80 YILLIK SORUNLARI ÇÖZEN, BUGÜNÜN SORUNLARINI DA ÇÖZER’Kavim iradesinin 20 yıldan beri umum olarak hükümran olduğu dile getiren Ünal, şöyle konuştu: “Bundan rahatsızlar. Bundan hastalık rahatsız olduklarını üstelik biliyoruz. Onlara diyoruz ki küçümseme dahi karar üstelik milletindir. İktidarı, millet belirler. Bizi ki getirdi? Bizi bu kavim, getirdi. Evet, bizi ki götürür? Yeniden bu aziz milletin kararı götürür. Bugün hamdolsun, bu ülkenin evlatları milli egemenliğe cemaat kullanılmış. 20 yıldan beri de kaza kaymakamlık, mahalle mahalle öz evlatlarının hizmetiyle yollarına bitmeme ediyorlar. Bu millete 14 Ağustos 2001 haset bire bir müşavere yaptı, bu milletin evladı. Recep Tayyip Erdoğan daha çok dedi kim ‘Artık Türkiye’birlikte tek husus eskisi kabil olmayacak’ ve Türkiye’birlikte hamdolsun, o günden sonradan tek husus eskisi kadar olmadı. Zaman bırakın elliyi, altmışı, yetmişi, sekseni, doksanı. Bugün 2005’in sorunlarını konuşuyor muyuz? Müfit. 2010’un sorunlarını konuşuyor muyuz? Yarayışlı. 2015’in sorunlarını konuşuyor muyuz? Yarayışlı. Bugünün sorunlarını konuşuyoruz. Tamam, bu ülkenin 80 yıllık sorunlarını çözen buyuru, bugünün sorunlarını çözer mi? Peki; evelallah 70 almanak, 80 almanak sorunları çözen, tehlikesiz olun, bugünün sorunlarını dahi çözer.”

Dirayetli Ünal, ana atma programının ardından Osmaniye Valiliği’ni görüşme etti.



Share: