DOĞRU Parti’li Çakmak’tan “Kadına Müteveccih Şiddete Alın Uluslararası Savaş Haset” mesajı Açıklaması

DOĞRU Parti Eş Kolları Ankara İl Başkanı Hatice Intikal Etmek, kadına yönelik seri savaşım etmekte kararlı olduklarını belirterek, “Şurası bedihi söylüyoruz kim bu konuda asla toleransımız namevcut.” dedi.

YANLIŞSIZ Fırka Genel Form Karı Kolları Başkanlığınca “Kadına Yönelik Şiddete Cebin Arsıulusal Mücadele Haset” kapsamında, partinin 81 ildeki teşkilatında basın açıklaması yapıldı.

Partisinin Ankara İl Başkanlığı’nda mütekellim DOĞRU Fırka Kadın Kolları Ankara İl Başkanı Hatice Çakmak, 5 buçuk milyon avrat üyesi ile zihayat ayrımsız kadın hareketi olduklarını belirterek, kadına yönelik şiddetin önlenmesi üzere kararlı duruş sergilediklerini tabir etti.

Çakozlamak, YANLIŞSIZ Tümen’nin ürettiği eş odaklı siyasa ve uygulamaların takipçisi olduklarını anlatarak, kadına müteveccih şiddetin önlenmesi ve yaptırımların artırılmasına müteveccih çalışmalar üzere savaş ettiklerini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin, insanlığa hıyanet anlamına geldiğine aksan yapan Takip Etmek, “Kadını ve kadının varlığını sonuç aşama önemseyen ayrımsız yaklaşımla Kadına Yönelik Şiddete Alın Uluslararası Uğraş Günü kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın de sık sık tekrarladığı gibi kadına şiddetin, insanlığa ihanet olduğunu bir defa elan haykırıyoruz. YANLIŞSIZ Tümen teşkilatları kendisine, gelişigüzel adımımızda bu bilinçle akıntı ediyor ve bunu seçme fırsatta dile getiriyoruz.” diyerek konuştu.

Görmek, kadına yönelik şiddetin yalnız Türkiye’nin yekpare dünyanın sorunu olduğuna ve şiddette müsamaha gösterilmeyeceğine bel ederek, şunları kaydetti:

“Kamu dünya kabilinden bizim bile canımızı yakıcı kadına müteveccih hovarda savaşım etmekte kararlıyız. Şunu bedihi söylüyoruz ki bu konuda katiyen toleransımız yok. Bunu 2002 yılında elan önce seçme beyannamemizde bile anlatım ettik. 2003’dahi aile mahkemelerini biz kurduk. 2004’te anayasaya ‘kadınlar ve erkekler fiyat haklara sahiptir’ maddesini tığ getirdik. 2005’te Türk Ceza Kanunu (TCK) ile töre ve hakkaniyet nedeniyle işlenen cinayetleri ağırlaştırılmış yanlışlık kapsamına aldık. TCK’üstelik familya içi çaba ve seksüel cürüm tanımını biz yaptık. 2010’üstelik karı-koca fırsat eşitliğini daha da güçlendirerek ‘pozitif ayrımcılık’ ilkesini anayasada düzenledik.”

Basın açıklamasında, SELIM Parti Ankara Milletvekili Zeynep Felek ve karı kolları üyeleri bile hazır bulundu.

Share: