DOĞRU Parti Genel Tarz Eş Kolları Başkanı Keşir’den 29 Ekim Cumhuriyet Altını Bayramı mesajı Açıklaması

DOĞRU Parti Umumi Eşkâl Avrat Kolları Başkanı ve Düzce Saylav Ayşe Keşir, ” Cumhuriyet; çocuklarımızın gözlerindeki umut, yarınlara duyulan cesaret ve ‘fikri, irfanı, vicdanı hür’ yaşamanın kesme gereğidir.” ifadelerini kullandı.

Keşir, 29 Teşrinievvel Cumhuriyet Altını Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, bayramın coşkusunu yaşadıklarını, gelgel ve sevinçte birleştiklerini belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı hürriyet ateşinin dalavere dolma yekpare yurda yayıldığını ve seçkin şeyiyle çöktüğü sanılan Türk milletinin öz küllerinden baştan doğduğunu kaydeden Keşir, mesajında şunları aktardı:

“Cumhuriyet; yekpare imkansızlıklara, zorluklara ve umutsuzluğa karşı milletimizin yeniden ayağa kalkmasıdır. Cumhuriyet Altını, tarihinden, köklerinden aheste kayran tıpkısı milletin özünde var olan ilişki ve el birliği iradesinin gerektiğinde biricik söze ihtiyaç duyulmadan eş bire bir bilinçte üst bulmasıdır.

Cumhuriyet; çocuklarımızın gözlerindeki imge, yarınlara duyulan yiğitlik ve ‘fikri, irfanı, vicdanı hür’ yaşamanın kesin gereğidir.

Bizler, zaman bu değerleri ati nesillere anlatmanın ve aktarmanın büyük sorumluluğunu taşıyoruz. Bizlere Cumhuriyet’i mutlu etmek üzere hayatlarını ortaya koyan kahramanların mücadelesinden güç alarak ülkemizi daha ileriye içki içmek üzere çalışıyoruz. DOĞRU Öğür namına gücümüzü aldığımız milletimize, bu ülkenin kadınlarına, gençlerine inanıyor ve güveniyoruz.”

Cumhur Reisi ve YANLIŞSIZ Tümen Umumi Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhuriyet’in ikinci asrını, “Türkiye Yüzyılı” ilan ettiklerini vurgulayan Keşir, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Altını’e şayan, milletimizin yüceliğine yapışık proje ve uygulamalarla yolumuza bitmeme edeceğiz. 2002’den bu yana eş erkek alay malay birlikte başardık. Alay Malay başarmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, zırh arkadaşlarını ve vatanımızın bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden muazzez şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız hümayun olsun.”

Share: