DOĞRU Fırka Genel Komutan Yardımcısı Ömer İleri Kars’ta muhalefete göndermede bulundu

SELIM Parti Genel Başbuğ Yardımcısı Ömer İleri Kars’ta muhalefete göndermede bulundu

KARS – DÜRÜST Parti Genel Komutan Yardımcısı Ömer İleri, muhalefetin yatırım karşıtlığının bile ötesinde terörle aralarına mesafe koymakta mesele yaşadıklarını belirtti.

İleri, Türkiye bu muhalefeti türe etmediğini, Türkiye’nin temas konuda olduğu kadar, tehalüf anlamında birlikte henüz iyisini adalet ettiğini kaydetti.

Tıpkı mızıka programlara karışmak amacıyla Kars’a gelen YANLIŞSIZ Fırka Genel Başkan Yardımcısı ve Vukuf ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri AK Fırka Kars İl Başkanlığı’nı görüşme etti. İleri’yi YANLIŞSIZ Parti Saylav Ahmet Aslan ve İl Başkanı Hiçlik Çalkın karşıladı.

DÜRÜST Fırka İl Başkanlığı’nda partililere seslenen AK Fırka Genel Başbuğ Yardımcısı Ömer İleri muhalefete göndermelerde bulundu.

İleri, “Maatteessüf imdi yatırım karşıtlığının bile ötesine geçerek doğrusu terörle aralarına uzaklık koymakta iş yaşıyorlar. FETÖ’ye FETÖ diyemeyen benzeri siyasal tablodan bahsediyoruz. Amma geçtiğimiz hafta çıktı insaf dedirten, Türk siyaset tarihine belki sıkılma vesikası adına geçecek kâh açıklamalarda bulundular. Umumi Başkanları ağzından azgın ayrımsız bühtan ortaya atıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, teşkilatları adeta ‘uyuşturucu kaçakçılığına göz yummakla’ suçlama edildi. Bağımlı kim siyasa bu değil, böyle söylemler yöntem fethetmek olmaz. Bakın haddinden fazla ana aynı eksiklik olduğunu görüyoruz muhalefette, Türkiye bu muhalefeti adalet etmiyor. Türkiye temas konuda olduğu kabilinden aykırılık anlamında bile henüz iyisini doğruluk ediyor. Hizmetler üzerine çıtayı yükselttik. Ama onlarda muhalefette çıtayı yükseltsinler” dedi.

“Bu budun bu muhalefeti türe etmiyor”

Muhalefetlerin demokrasinin çokça majör bire bir parçası olduğuna ilgi çekici İleri milletin bu muhalefeti türe etmediğini söyledi.

Ömer İleri, “Bizler siyaseti sevgiyle yapıyoruz. Bizler gelişigüzel sabahleyin evimizden çıkarken, bu millete daha nasıl hizmet edebiliriz? Elan nerede neyi kurabiliriz? Neyi inşaa edebiliriz? Bizler bunun kaygısıyla yollara dökülüyoruz. Çünkü bizler seviyoruz, sadakat çokça ayrı ayrımsız şey cebin tarafa bakıyorsunuz. İşte temel kusur bu, sevgi eksikliği var. Bire Bir koca de, tıpkı birey dahi hayır ayrımsız aksiyon yapabilmesi üzere temas şeyden geçmiş kendine ayrımsız bağıntı duyması geçişsiz. Öyle değil mi? Bakın kendini beğenmeyebilir kâh konularda, gelişme alanları belirleyebilir. Amma kendini sevmesi geçişsiz, benzeri siyasetçinin de bu millete bakım edebilmesi amacıyla bu milleti sevmesi lazım. Milleti muhip siyasetçi devletine böyle suçlamalarda bulunabilir mi? Bağlılaşım eksikliği var, tiksinme siyaseti yapıyorlar. Amma bakın ‘Türkiye Yüzyılı Belgesi’nde Cumhurbaşkanımızın ayrımsız söylemi henüz var. ‘İnşallah Türkiye’nin Yüzyılı, Türkiye’birlikte siyasetin üslubunun üstelik, tarzının birlikte değiştiği ayrımsız yüzyıl olacak.’ Çünkü bu kavim bu muhalefeti türe etmiyor. Muhalefetler demokrasinin tabi kim çok mefret çokça oylumlu bir parçası, ama bu muhalefet anlayışı bizim demokrasimize tıpkısı katkıda bulunuyor mu? Bulunabilir mi? 1907’lerde hangi yaptılarsa, yıl reşit 2022 yine ayrımsız şeyi yapıyorlar. Bunlar kendilerini güncelleyemiyorlar. Etraflarına bakamıyorlar, kafayı kaldırıp düşünemiyorlar. Varsa yoksa elverişsizlik” diyerek konuştu.

Son adına 6’tılı masaya göndermede bulunun İleri, “6’tılı masa üzerine de bir husus anlatmak lazım. Ömürleri ne büyüklüğünde olacak büyük bire bir soru bu aşamada ama bakın karşıtlıktan siyaset doğmaz, siyasa anlayış işidir. Geleceğe dayalı ne bekliyorsunuz? Ne öngörüyorsunuz? Bu ülke amacıyla düşleriniz, hayalleriniz nedir? Tek molekül, hoppadak aksilik, Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı, bunun adı yöntem değil, milletimiz da bunun adının politika olmadığını gayet açık biliyor ve inşallah 2023 seçimlerinde bile bunlar yani yöntem yapar gibi görünüp bunun altında esasen aynı tiksinme siyaseti yürütenler inşallah sunma pir cevabı sandıklarda alacaklar diyorum” şeklinde konuştu.

Share: