Diyarbakır haberi… Vekil Soylu’nun Diyarbakır temasları sürüyor

Vekil Aristokrat’nun Diyarbakır temasları sürüyor

DİYARBAKIR – Diyarbakır’daki temasları çerçevesinde ilçede vatandaşlarla mülaki İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, ülkü ve talepleri dinledi.

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın Ilişki günü Diyarbakır’a yapacağı görüşme öncesi Bakan Aristokrat, Türe ve Kalkınma Partisi (Selim Öğür) kaymakamlık teşkilatlarında partililerle buluştu. Çınar, Bismil, Hani, Dicle ve Eğil ilçelerinde Dürüst Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya mevrut Soylu, geçen hafta Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan beyaz zehir faciasından ekolojik ortam ertelenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinin bu Alışveriş günü yapılacağını söyledi.

Reisicumhur Erdoğan’ın bu ülkede yemeden içmeden otobanları, site hastanelerini, dünyanın arz nazik barajlarını, uran ve ihracatı 40-50 bilyon dolarlardan 250 bilyon dolarlara çıkarmadığını belirten Soylu, “Bunların beraberinde Erdoğan, büyük tıpkı anlayış devrimi gerçekleştirdi. Artık insanlar istedikleri kabil düşüncelerini anlatabiliyorlar. Bu ülkede insanlar şen benzeri şekilde ego dindarım diyebiliyor. Bundan Sonra kimesne resim ve kıyafetinden belde yargılanmıyor. Artık insanlar şen tıpkı şekilde ego Kürtüm diyebiliyor. Herkesin kendini rahat rapor edebileceği tıpkısı konumdayız. Bunu muktedir olmak o kadar kıytırık değil. Geçmiş yıllarda defaatle bu ülkenin siyasetçilerine karşılık ödetildi” dedi.

Batı ülkelerinin Rusya- Ukrayna savaşında ortaya çıkan besin krizinin çözülmesi amacıyla tıpış tıpış Türkiye’ye geldiğini tamlayan Soylu, “Rengine, diline ve budunsal kökenine bakmadan batı bilcümle sorunlarını üzerimize yıkıyor. Sebebi, bunlar düşünmesin, çalışmasın ve önlerine bakmasın diye niteleyerek. Sonsuz onları öz içlerinde sabahtan akşama kadar uğraştıralım diye niteleyerek. Gelişmezler, kalkınmazlar diyerek bizi özlük içimizde uğraştırıyorlar. Şayet gelişirsek Türkiye’ye mahkum olacaklarını biliyorlar. Ne yaptılar, azık krizi artık mı Ukrayna-Rusya savaşında? Kendileri halletselerdi evet. Biden konuştuğunda mangalda cümle bırakmıyor. Halletselerdi evet savaşı” diye konuştu.

Share: