Diyarbakır annelerine destek ziyareti sürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları amacıyla HDP İl Başkanlığı binası önündeki yavru nöbetine destek ziyaretleri sürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi mesul sara partinin mülk binası uğrunda 3 Eylül’de 2019 oturma eylemi başlatan ailelere destek ziyaretleri bitmeme ediyor.

Bursa’dan “Ekin Gezisi” programı kapsamında Diyarbakır’a mevrut Asrın İş İnsanları Derneğince (ASRİAD) 46 kişilik ayrımsız gök bilimi, aileleri ziyaret etti.

ARSİAD Bursa Bölüm Başkanı Mehmet Karakoyun, gazetecilere, HDP İl Başkanlığı binası uğrunda 1168 gündür azimli benzeri şekilde mücadelelerine bitmeme fail anneleri ve babaları kutlama ettiğini söyledi.

Her devir annelerin yanında olduklarını ve onları katmak üzere geldiklerini anlatan Karakoyun, şunları kaydetti:

“Anne ve babalar onların kararlı sarp duruşları bu terörü bitirecek, bu gözyaşlarını dindirecek. Burada azimli tıpkısı şekilde bekleyen asıl ve babalar evlatlarına kavuşacaklar. Evlatları dağdan inecekler. Yıldırı bitecek. İnşallah Türkiye’mize sulh ati. Bu terörün kökünü kazıyacağız. Kahrolsun yıldırıcılık. Yaşa İslam kardeşliği. KürtTürk herhangi bir devir birbiriyle kaynaşmıştır. Bu terörizmin biran geçmiş bitmesini istiyoruz.”

Share: